Diskusija apie numatomus Darbo kodekso pakeitimus Trišalės komisijos posėdyje

Kovo 25 d. įvyko Trišalės komisijos prie Panevėžio teritorinės darbo biržos posėdis.  Pirmininkas Bronius Sadula pristatė per praėjusius metus nuveiktus Komisijos darbus.

Panevėžio teritorinės darbo biržos Darbo išteklių skyriaus vedėja Jurgita Grigalionienė supažindino dalyvius su darbo rinkos prognoze 2015 m. ir įsidarbinimo galimybių barometru.

Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja Palmira Vaitkūnaitė supažindino su lėšomis darbo biržai išlaikyti ir jų veiklai vykdyti. ESF projekto jaunimui „Pasitikėk savimi“ rezultatus pristatė projekto koordinatorės Erika Grigorjevaitė ir Aistė Narkevičienė.

20150325_144227   20150325_144217

Lietuvos moterų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Alma Krikščiūnienė informavo apie numatomus Darbo kodekso pakeitimus, liberalizuojančius darbo santykius. Ji paminėjo, kad rengiamame įstatymų pakete kalbama ne tik apie darbo santykių reguliavimą, bet ir socialinius dalykus, kaip tam tikrą pensijų sistemos pertvarką, socialinės įmokos 1 proc. punkto sumažinimą juridiniams asmenims.

Panevėžio profesinių sąjungų Koordinacinės tarybos pirmininkė LPSK socialinio dialogo koordinatorė Birutė Čepienė paminėjo, kad siūloma atsisakyti normuoto darbo dienos – paliekant 40 valandų darbo savaitę, paprastinti terminuotų darbo sutarčių sudarymą. Jos nuomone, liberalizavus viršvalandinį darbą, valstybė dėl to neteks pajamų, nes nebus priimama daugiau darbuotojų. Profesinių sąjungų atstovai nepritaria planams sutrumpinti įspėjimo terminą ir išeitinės išmokos dydžio mažinimui atleidžiamiems darbuotojams.

Posėdžio pabaigoje vyko Trišalės komisijos pirmininko rinkimai. Komisijos pirmininku 2015 metams išrinktas darbdavių atstovas VŠĮ Panevėžio profesinio rengimo centro direktorius Bronius Sadula.

Kitas posėdis planuojamas 2015 m. gegužės mėnesį.

Darbo rinkos prognozė-2015

Pasitikėk savimi

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!