Mokymo centrų ir mokyklų tinklas CoP plečia savo veiklą

Sausio 15-16 d. Turine Europos profesinių sąjungų institutas (ETUI) organizavo trečiąjį profesinių sąjungų bei darbuotojų ugdymo mokymo centrų ir mokyklų tinklo (CoP) susitikimą-seminarą „Metodinio ir technologinio bendradarbiavimo geresniam profsąjungų ir darbuotojų išsilavinimui skatinimas“.

Siekiama, kad prieš metus sukurtas bendradarbiavimo tinklas CoP, orientuotas į pedagoginių metodų ir ugdymo technologijų kūrimą ir sklaidą, prisidėtų prie geresnio bei veiksmingesnio poveikio profesinių sąjungų mokymams.

CoP kurs ir dalinsis pedagogine medžiaga ir įrankiais, aprūpins darbuotojus, susiduriančius su darbo rinkos iššūkiais, naujomis žiniomis, įgūdžiais ir kompetencijomis. Sukurta elektroninė platforma metodinės medžiagos sklaidai, pasikeitimui nuomonėmis bei idėjomis apie profesinių sąjungų mokymus.

Šiai veiklai skatinti rengiamas projektas „Profesinių sąjungų mokymo centrų mokymų turinys“, skirtas darbuotojų mokymų medžiagos ir priemonių rengimui bei sklaidai.

 Seminaro metu buvo apibrėžtos 3 pagrindinės būsimo projekto temos:

1) Tarpasmeninis bendravimas ir orientavimas – pagrindinės  PS veiklos  kompetencijos,  padedančios jaunimui patekti į darbo rinką (švietimas, įdarbinimas ar mokymas).

2) Vadovavimas stiprinant darbuotojų dalyvavimą ir kolektyvines derybas – PS derybininkų mokymo patirtis, darbuotojų mokymų darbo vietoje ir įgūdžių pripažinimas.

3) Veiksmingo ES Socialinio modelio poreikis socialinio dialogo ir užimtumo gerinimui – Kaip socialinis dialogas gali prisidėti prie gebėjimų tobulinimo ir darbo rinkos poreikių?

 

Danutė Šlionskienė

LPSK veiklų koordinatorė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!