Kaune pristatyta LKADPF I pusmečio veikla

B.Bucelis

Gruodžio 11 d. Kaune įvyko Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profsąjungų federacijos valdybos posėdis.

Pirmininkas  Bronius Bučelis valdybos nariams pristatė 2014 m. I pusmečio veiklą, pasidžiaugė įmonėmis, kuriose pavyko pasirašyti kolektyvines sutartis, kalbėjo apie kolektyvinių derybų problemas kai kuriose bendrovėse. Be to, papasakojo apie tai, kaip vyksta bendradarbiavimas su valstybinėmis institucijomis.

 VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius  Algimantas Puidokas trumpai pristatė įmonės veiklą, rezultatus ir pasidžiaugė pasirašyta kolektyvine sutartimi.

 Buhalterė Jovita Ančiauskienė pristatė  2014 m. I pusmečio finansinę ataskaitą, kuriai valdybos nariai pritarė. Nuo 2015 m. sausio 1 d. nustatytas nario mokestis – 0,60 euro.

 Federacijos valdyba išklausė UAB „Žemaitijos keliai“ profsąjungos pirmininką Domą  Liaugminą,  kuris papasakojo apie vilkinimas kolektyvines derybas. Dėl įstatymų pažeidimų Valdyba nutarė kreiptis į Valstybinę darbo inspekciją.

 Taip pat svarstyti UAB „Žemaitijos keliai“  kolektyvinių derybų ir socialinio dialogo su profesine sąjunga, narystės Europos transporto federacijoje klausimai. Be to, pristatytas pensijų fondas „Gawe kompanijos“ ir VŠĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“  veikla ir paslaugos gyventojams.

Kitą Fedacijos valdybos posėdį nuspręsta organizuoti bendrovėje „Busturas“  2015 m. kovo 19 d.

Bronius Bučelis

LKADPF pirmininkas

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!