PRADEDA VEIKTI „OSHWIKI“ − NAUJA INTERNETO PLATFORMA, KURIA SIEKIAMA SUJUNGTI DARBUOTOJŲ SAUGOS IR SVEIKATOS BENDRUOMENĘ

„OSHwiki“ yra pirmoji interneto platforma, leidžianti naudotojams visomis kalbomis skleisti žinias darbuotojų saugos ir sveikatos (DSS) klausimais, bendradarbiauti ir šiomis žiniomis dalytis. Tai naujas būdas internetu ryšiams su DSS bendruomene užmegzti, kuriuo siekiama remti saugias ir sveikas darbo vietas užtikrinančią vyriausybę, pramonę bei darbuotojų organizacijas. Šiandien Frankfurte (Vokietija) vykstančiame 2014 m. XX pasauliniame darbuotojų saugos ir sveikatos kongrese Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūra (EU-OSHA) paskelbė apie pradėjusią veikti „OSHwiki“.
EU-OSHA direktorė dr. Christa Sedlatschek ragina DSS specialistus prisijungti prie „OSHwiki“ ir papildyti platformoje jau sukauptas žinias DSS klausimais.
Kalbėdama apie pradėjusią veikti „OSHwiki“, dr. Ch. Sedlatschek sakė: Platforma – tai svarbus žingsnis siekiant didinti saugą ir sveikatą Europos darbo vietose, be to, ji suteikia papildomos naudos tiek joje dalyvaujantiems specialistams, tiek pavieniams darbuotojams. „OSHwiki“ leidžia šios srities ekspertams dalytis darbo rezultatais vienoje paprastoje ir patogioje aplinkoje, jų patirtį gali įvertinti pasaulinė DSS bendruomenė, o tai, kad jų darbą peržiūrii platesnė auditorija, jiems gali būti labai naudinga.
„OSHwiki“ yra patikimas informacijos DSS klausimais šaltinis, kur akredituoti autoriai gali greitai ir paprastai kurti ir redaguoti turinį. Be to, informaciją gali pildyti ir redaguoti įvairios nacionalinės darbuotojų saugos ir sveikatos organizacijos, taip pat pažangiausi mokslinių tyrimų institutai. DSS ekspertai jau įkėlė beveik 300 straipsnių, todėl platformoje galima rasti informacijos įvairiais klausimais, pvz., DSS valdymas ir organizavimas, pavojingos medžiagos, ergonomika, psichosocialiniai klausimai ir rizikos grupės. „OSHwiki“, kurioje DSS turinys pateikiamas laikantis „vieno langelio“ principo, tikslas − tapti nuolatiniu informacijos šaltiniu saugos ir sveikatos klausimais, kuriuo naudotųsi ne tik DSS bendruomenė, bet ir kiti besidomintys asmenys.

Apsilankykite platformoje adresu http://oshwiki.eu ir susipažinkite su „OSHwiki“ turiniu ir bendruomene; taip pat sužinokite naujausią informaciją sekdami naujienas tinkle „Twitter“@EU_OSHA.
Europos darbuotojų saugos ir sveikatos agentūra (EU-OSHA) padeda siekti, kad Europa taptų saugesne, sveikesne ir našesne vieta dirbti. Agentūra atlieka tyrimus, kuria ir platina patikimą, apibendrintą ir objektyvią informaciją apie darbuotojų saugą ir sveikatą ir rengia informacines kampanijas visoje Europoje. 1994 m. Europos Sąjungos įsteigta agentūra įsikūrusi Bilbao mieste, Ispanijoje. Čia kartu dirba Europos Komisijos, valstybių narių vyriausybių, darbdavių ir darbuotojų organizacijų atstovai ir geriausi visų 28 ES valstybių narių ir kitų šalių specialistai.
http://osha.europa.eu

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!