Apie saugų darbą vaikams – paprastai ir linksmai

Mokymo medžiaga skirta 7–11 metų vaikams. Jos pagrindinis animacinis personažas Napas – tipiškas darbuotojas, kuris patekdamas į keblias ir rizikingas situacijas darbe visuomet randa būdų, kaip apsaugoti save ir savo bendradarbius. Nors filmukai yra nebylūs, juose įtaigiai kalbama vaizdais, kad Napo patirtis būtų lengvai suprantama įvairaus amžiaus vaikams. Saugos ženklai, gresiantys pavojai, mokymasis nustatyti rizikos veiksnius ir grėsmes pateikiami paprastais, nuotaikingais siužetais, įtraukiant į aktyvų dalyvavimą pačius mokinukus.


Pamokų medžiagoje, kurią galima atsisiųsti ir naudotis nemokamai, nagrinėjamos tokios temos, su kuriomis pradinukai gali susipažinti namuose ir mokykloje – saugos ženklai, odai ir nugarai gresiantys pavojai, mokymasis nustatyti pavojus ir nuo jų apsisaugoti.


Pamokų metodinėje medžiagoje taip pat pateikiamas aiškinamasis dokumentas mokytojams, supažindinantis juos su konkrečia tema, kitos pagalbinės priemonės, o pateikiamų priemonių rinkiniai parengti taip, kad jais būtų galima integruoti į kitus mokomuosius dalykus, pavyzdžiui, asmeninį ugdymą, socialinį ir sveikatos švietimą, pilietiškumo ugdymą, net matematiką. Taip siekiama papildyti klasėje nagrinėjamas temas, tikintis, kad Napo personažas sužadins vaikų susidomėjimą esminiais saugos ir sveikatos darbe klausimais. Niekada nėra per anksti supažindinti vaikus su pagrindiniais saugos ir sveikatos principais, kurie padės jiems įskiepyti saugaus darbo įgūdžius ateityje. 


Napo pamokas galima nemokamai atsisiųsti iš Napo mokytojams tinklalapio adresu http://www.napofilm.net/lt/napo-for-teachers.


 


VDI informacija


www.vdi.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!