„teisės ekspertės“ patarimai šokiravo profesinės sąjungos narius

Atsakydama į laidos vedėjos ir žiūrovų klausimus teisininkė patarinėjo, kaip darbdaviui atsikratyti pensinio amžiaus sulaukusių mokytojų ir dėstytojų, o į jų vietas priimti jaunesnius.


„Ekspertės“ patarimai šokiravo ne vieną profesinės sąjungos narį. Kaip išeitį darbdaviui ji siūlė sukurti situaciją, kai „normalia tvarka sudaromos psichologinės sąlygos, kad žmogus pasijustų blogai ir pats išeitų iš darbo pagal Darbo kodekso 127 str. 2 dalį“. Be to, „sukuriama tokia situacija, įrašomi į pareiginę instrukciją punktai, kurių žmogus negali atlikti“.


Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Romas Turonis nusiuntė raštą LRT tarybos pirmininkui Dainiui Radzevičiui, LRT generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui ir Lygių galimybių kontrolierei Aušrinei Burneikienei dėl “teisės ekspertės” pasisakymo televizijos laidoje. Rašte prašoma išsiaiškinti teisininkės kompetenciją ir etiką bei ištirti, kodėl visuomeninės televizijos laidoje R. Joskaudienė propaguoja psichologinį smurtą – mobingą bei patarinėja, kaip diskriminuoti žmones dėl amžiaus.


Be to, prašoma raštu informuoti Lietuvos švietimo profesinę sąjungą apie tyrimo rezultatus bei kokių priemonių buvo imtasi, kad panašūs abejotino teisėtumo ir etiškumo dalykai televizijos laidose nesikartotų.


 


 


Šaltinis:


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!