Uab „kauno autobusai“ darbuotojų profesinė sąjunga surengė ataskaitinę–rinkiminę konferenciją

Darbotvarkė: profsąjungos pirmininko 2012 metų pranešimas, revizijos komisijos pirmininko ataskaita, DPS įstatų projekto svarstymas ir tvirtinimas, pirmininko rinkimai ir priesaika konferencijos delegatams, komiteto, komisijų narių rinkimai ir tvirtinimas, 2013 metų veiklos programos, komiteto ir komisijų nuostatų projektų svarstymas ir tvirtinimas, svečių ir delegatų pasisakymai.


 


Be 26 konferencijos delegatų, renginyje svečiavosi: Kauno miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Generalinė sekretorė Janina Matuizienė, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Kauno regioninio centro pirmininkas Ramūnas Narbutas, Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų Forumo pirmininkas Jonas Petraška, UAB „Kautra“ profesinės sąjungos „Vairas“ pirmininkė Vida Žudikova, UAB „Kauno autobusai“ Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis, UAB „Kauno autobusai“ transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis


 


Profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis pristatė 2012 metų profesinės sąjungos veiklos rezultatus. Revizijos komisijos pirmininkė Rėda Varankienė pristatė 2011 ir 2012 metų komisijos ataskaitas.


Apsvarsčius DPS įstatų keitimus pakeistas komiteto narių skaičius bei galimybė profsąjungos nariui gauti informaciją apie organizacijos veiklą.


Profesinės sąjungos komitetas kandidatu į pirmininko postą pasiūlė vienintelį kandidatą – Bronių Bučelį, jis konferencijos delegatų vienbalsiai išrinktas UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininku 4 metams. Išrinktasis pirmininkas perskaitė profsąjungos pirmininko priesaiką.


Išrinkti ir patvirtinti UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų profesinės sąjungos komiteto bei komisijų nariai. Patvirtintos 2013 metų veiklos programos, komiteto ir komisijų nuostatų bei komiteto ir komisijų nuostatų projektai, konferencijos nutarimai.


 


SVEČIŲ PASISAKYMAI:


 


Mindaugas Grigelis. Sveikinu naujai išrinktą pirmininką ir komitetą ir palinkėsiu sėkmės, sveikatos, supratimo ir susikalbėjimo. Visus domina atlyginimų pakėlimo galimybės, tačiau žiūrint į kitas Kauno miesto įmones, mūsų atlyginimai tikrai nėra blogi, o žiūrint respublikos mastu, tikrai reikėtų pakelti. Bet visą tai sąlygoja ir galimybės. Savivaldybės įsiskolinimai svyruoja 18-20 mln.Lt. Kai bus suformuotas miesto biudžetas ir kaip bus atsiskaityta su mumis, tada įvertinsime ir atlyginimų pakėlimą. Taip pat turbūt visi žino, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. brangs kuras, nes padidėjo akcizas, o tai padidins ir mūsų sąnaudas. Bet derybos dėl atlyginimų pakėlimo tikrai bus. Džiugu tai, kad mūsų įmonės finansinė padėtis neblogėja. Savivaldybės įsiskolinimas irgi nedidėja. Taipogi, nuo 2013 m. sausio 1 d. yra sumažintas PVM tarifas. Tai buvo didelis visų: tiek darbdavių, tiek profsąjungų ir vežėjų asociacijų darbas ir tikimės, kad naujai išrinktas Seimas šio įstatymo neatšauks. Bet mūsų pajamos nuo to nepadidės, o tik sumažės įmonės nuostolis. Taip pat reikėtų pasidžiaugti, kad mūsų rida ir darbų apimtys nemažėja, nors yra uždaryti Panemunės tiltas ir Parodos kalnas. Galime pasidžiaugti naujais autobusais ir tikimės kitais metais gauti dar 14 naujų autobusų.


Paulius Keras. Sveikinu naujai išrinktą pirmininką ir komitetą. Noriu palinkėti, kad būtų darbingas laikotarpis ir susišnekėjimo su administracija. Kaip ir direktorius minėjo, didžiausia problema yra Savivaldybės įsiskolinimai. Bet Savivaldybė kompensacijoms mokėti negauna lėšų iš valstybės biudžeto, todėl turi mokėti iš savo biudžeto. Bet padėtis stabilizavosi ir yra ruošiamas skolų išmokėjimo projektas, kuris bus tvirtinamas. Neturiu vilčių, kad visos skolos bus išmokėtos, bet turėtume judėti teigiama linkme. Juolab, kad lipam iš krizės. Nuo gruodžio pirmos savaitės planuojama paleisti eismą Parodos kalnu, nes bus sutvarkyta važiuojamoji dalis. Juozapavičiaus prospekto važiuojamoji dalis turėtų būti sutvarkyta iki 2012 m. vasario mėn. O pilnai atidarius Parodos kalno, mieste darbas turėtų palengvėti, nes normalizuosis eismas. Geležinkelio stoties šviesoforo projektas buvo užstrigęs, bet jis jau baigtas ir patvirtintas, todėl pradedamos viešojo pirkimo procedūros, kurios ilgai turėtų jau nebeužtrukti. Aišku, 2013 m. sausio mėn. ar vasario mėn. per pačius šalčius nebus pastatytas, bet kai jau bus galima statyt, šviesoforas bus pastatytas. Šiaurės pr. Ir Jonavos g. sankryžoje šviesoforas jau veikia ir eismo situacija tikrai pagerėjo. Onkologinėje ligoninėje reikia padaryti atskirą įvažiavimą į aikštelę, o tam miesto biudžete lėšų nebuvo numatyta. Bet tikimės, kad kitų metų biudžete šitos lėšos bus numatytos ir aikštelė sutvarkyta.


V.Baranauskas: bet visuose autobusų maršrutų galuose yra labai netvarkingos gatvės ir laužom autobusus.


P.Keras: nebus autobusų maršrutų galuose tvarkingos gatvės, jei miesto gatvės yra netvarkingos. Šiaip visas problemas stengiamės spręsti kartu su administraciją ir profsąjunga. Taip pat, yra prašymas iš kelių policijos, kad baigtumėt šnekėt mobiliu telefonu vairuojant, nes pažadėjo, kad jau pradės bausti už kalbėjimą už vairo.


Jonas Petraška. Sveikinu naujai išrinktą pirmininką ir komitetą. Džiaugiuosi, kad glaudžiai bendradarbiaujame ir to pasėkoje, UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų profesinė sąjunga ir „Vilniaus viešasis transportas“ profesinė sąjunga pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Aktyviai dalyvaujame Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų Forumo darbe ir labai dėkoju už palaikymą, kurį mes pajutome savo sunkioje padėtyje. Ir norėtųsi, kad ir toliau profsąjungos bendradarbiautų glaudžiai, nes tada mūsų pajėgumai būtų dar didesni. „Vilniaus viešasis transportas“ ruošėsi streikui, ko nelinkėčiau nei vienai organizacijai. Organizavome slaptą balsavimą dėl streiko organizavimo ir balsavo 80 proc. darbuotojų, iš jų 92 proc. pasisakė už streiko organizavimą. Mes ruošiamės organizuoti patį švelniausią streiką, nes planavome apie 30 proc. transportų priemonių išleisti į maršrutus, tačiau Teismas mūsų balsavimą pripažino negaliojantį. Teismas streiką uždraudė, bet mes ruošiame skundus. Transportas – tai yra būtina šiuo metu priemonė, todėl tai yra valstybės pareiga organizuoti ir finansuoti šią veiklą. Liūdna, kad daugelis įmonių dirba be kolektyvinių sutarčių ir moka minimalius atlyginimus, o darbdaviai ignoruoja darbuotojų teises.


Janina Matuizienė. Labai dėkoju už galimybę dalyvauti šiame renginyje, nes rinkiminė konferencija – tai mūsų darbo įvertinimas. Linkiu būtų stipriems ir aktyviems. Kartu dirbti pradėjom neseniai, tik nuo 2009 metų. Bet mums su jumis yra nenuobodu, nes jūsų pirmininkas mums kelia įvairius klausimus. Jūsų konferencija yra tikrai šauniai suorganizuota. Ir jūsų organizacija yra pavyzdys kitoms organizacijoms. Buvo šnekama labai daug apie streikus, bet mūsų manymu, streikas – tai kraštutinė priemonė, kai jau visiškai nebeįmanoma susitarti diskusijų ir derybų metu. Bet Lietuvoje jau yra pavyzdžių, kai streikais teoriškai yra galimas, bet praktiškai ne. Ir buvo įvykusių sėkmingų streikų, kuriuos vėliau lydėjo teismai. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija labai palaikė „Švyturio“ streiką ir „Vilniaus viešojo transporto“ organizuotą streiką, net buvo surinkta komanda atvažiuoti ir jus palaikyti, bet to neprireikė. Aš labai džiaugiuosi, kad jūs esat stipri organizacija. Ir reikia dėl savo atlyginimų ir nelygių gatvių kovoti, nes niekas už jus tai nepadarys. Džiaugiuosi, kad turite jaunimo ir tikiuosi, kad jis prisijungs prie mūsų organizacijos, nes moterų taryba jau dirba kartu su mumis.


Vida Žudikova. Sveikinu naujai išrinktą pirmininką ir komitetą. Baltai pavydžiu, kad jums lengva dirbti ir reikalauti, nes jūs Savivaldybės įmonė, o mūsų darbdavys yra privatininkas, bet kol kas dar su darbdaviu randame bendrą kalbą ir tikiuosi, kad jūsų profsąjunga mus palaikys. Sėkmės darbe.


Ramūnas Narbutas. Sveikinu naujai išrinktą pirmininką ir komitetą. Jūsų profesinės sąjunga – tai didžiausia organizacija Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Kauno regioniniame centre ir dažnai dalyvauja mūsų renginiuose. Tik pasigendame jūsų platesnio dalyvių rato mūsų renginiuose. Sėkmės darbuose.


 


Konferencijos pirmininkas – Mindaugas Klimašauskas, sekretorė – Jurgita Dulinskienė.


 


 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 


 


UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų


profesinės sąjungos informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!