Europinė akcija „gana yra gana“

Visoje Europoje profesinės sąjungos kviečiamos vienytis tam, kad darbo vietų kūrimas ir socialinis teisingumas atsidurtų politinių prioritetų centre. Svarbu parodyti, kad Europa išlieka solidari ir šios akcijos vykdomos bendram tikslui, pasitelkiant vieningus šūkius, pvz: “Gana yra gana!”, “Yra ir kitų alternatyvų!”, “Už užimtumą ir socialinį teisingumą”.


Svarbu, kad nacionalinės profesinių sąjungų organizacijos ir Europos federacijos pritaikytų šią temą pagal savą situaciją ir prioritetus kartu išlaikydamos bendrą viziją ir pranešimą. Taip pat svarbu, kad visi matomi veiksmai vyktų tą pačią dieną.


Europos Vadovų Tarybos susitikime daugiausia dėmesio bus skiriama biudžetų taupymo ir drausmės politikai. Europos profesinių sąjungų konfederacija sako, jog nesibaigianti taupymo politika įsuko Europą į recesiją. Yra būtina imtis priemonių ekonomikai gaivinti, užimtumui ir socialiniam teisingumui skatinti.


Finansų, ekonominė ir socialinė krizė paveikė daugumą Europos šalių. Pasinaudojant sudėtinga ekonomine ir socialine situacija yra griaunamas Europos socialinis modelis, mažėja altyginimai, ribojami viešieji finansasai švietimas ir sveikatos apsauga, mažėja socialinė apsauga, iš darbuotojų reikalaujama hyperlankstumo, profesinės sąjungos patiria spaudimą, ribojamos jų teisės.


Europos profesinės sąjungos sako, jog pirmoje vietoje turi būti: Europos ekonomikos gaivinimas, darbo vietų kūrimas, socialinis teisingumas bei solidarumas.


Lietuvos švietimo profesinė sąjunga prie akcijos prisidėjo vasario 21 dieną surengusi dviejų valandų įspėjamąjį streiką, kurio vienas iš reikalavimų buvo nemažinti švietimo finansavimo.


 


Plačiau: http://www.svietimoprofsajunga.lt/naujienos/?nid.2230;/


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!