Žemaitijos pedagogų profesinė sąjunga rengiasi neterminuotiems streikams

Tai daryti nuspręsta nesulaukus Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovų “teigiamos reakcijos” į praėjusią savaitę vykusio mokytojų streiko reikalavimus, teigiama pranešime.


“Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimas nesulaukęs teigiamos reakcijos iš ŠMM vadovų dėl pateiktų streiko reikalavimų ir bendro su Lietuvos švietimo profesine sąjunga (LŠPS) pasiūlymo pradėti konstruktyvias derybas su streiką organizavusiomis profesinėmis sąjungomis, remiantis Darbo kodekso reglamentu dėl neterminuotų streikų organizavimo, pradeda prevencinių renginių ciklą”, – teigia profsąjunga.


Penktadienį Žemaitijos regiono profesinių sąjungų Mažeikių susivienijime įvyko pirmoji konferencija, kuri, anot pranešimo, vienbalsiai priėmė nutarimą dėl neterminuotų streikų organizavimo. Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimo Koordinavimo tarybai pavesta perimti streikų regione organizavimą ir vadovavimą jiems.


Įvykus analogiškoms konferencijoms visuose regiono susivienijimuose, Žemaitijos regiono konferencija žada priimti nutarimą dėl neterminuotų streikų organizavimo ir konkrečios datos.


LŠPS artimiausiu laiku taip pat žada pradėti svarstyti klausimą dėl neterminuoto streiko paskelbimo.


Praėjusią savaitę įspėjamąjį dviejų valandų streiką organizavusios LŠPS vadovas Audrius Jurgelevičius sakė, kad prie streiko prisidėjo apie 300 mokyklų, iš viso jų Lietuvoje yra apie 1300. Dalyje šalies mokyklų praėjusį antradienį kai kurie pedagogai nevedė dviejų pamokų.


Streikuotojai reikalavo keisti mokyklų finansavimo sistemą, atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.


ŠMM teigė, kad yra “visada pasirengusi konstruktyviam dialogui ir bendrų sprendimų paieškai”, bet išsako ir abejonių dėl švietimiečių siūlymų.


 


 


BNS ir Žemaitijos regiono informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!