Paliktas sumažintas pareiginės algos dydis – 450 litų

Seimas praneša, kad nenumatytame rytiniame posėdyje pritarė siūlymui nekeisti valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio 2012 m. ir palikti tokį patį, kuris galioja ir 2011 metais. Už Valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinio dydžio, taikomo 2012 metais, įstatymą balsavo 58 Seimo nariai, prieš – 14, susilaikė 41 parlamentarai.


Šiuo įstatymu nustatytas bazinis dydis bus taikomas valstybės politikų, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjų, valstybės pareigūnų, valstybės tarnautojų pareiginėms algoms, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjų atlyginimams ir karių tarnybiniams atlyginimams ir kitoms teisės aktuose nustatytoms išmokoms apskaičiuoti 2012 metais.


Seimas nepritarė parlamentarų pasiūlymams didinti pareiginės algos bazinį dydį. Pagrindiniu paskirto Biudžeto ir finansų komiteto, kuris taip pat siūlė nekeisti bazinio dydžio, išvadoje pažymima, kad Finansų ministerijos duomenimis bazinio dydžio padidinimas 20 litų pareikalautų 2012 m. iš valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų papildomai skirti 125 mln. Lt. Be to, komiteto nuomone, tokiu atveju atitinkamai turėtų būti didinama ir bazinė mėnesinė alga (darbuotojams, dirbantiems pagal sutartį), o tai pareikalautų 252 mln. Lt.


 


 


DELFI


www.delfi.lt


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!