Būkime ir dirbkime kartu – juk taip daugiau pasieksime…

Suvažiavime svečiavosi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, darbdavių atstovai iš TEO LT, AB – Zita Blažienė, AB Lietuvos paštas – Viktorija Gružauskienė, Gintaras Makšimas, o po pietų atvyko ir LR Seimo narys Algirdas Sysas.


Rinkimuose naujai kadencijai pirmininke išrinkta Alma Smilgienė, išrinkti Įgaliotinių tarybos nariai bei jų pavaduotojai, Kontrolės komisija.


 


 


 


Išklausytos Įgaliotinių tarybos ir Kontrolės komisijos ataskaitos, o patvirtinus Įstatų pakeitimus, Įgaliotinių tarybos rinkimo tvarką bei Veiklos kryptis suvažiavimo delegatai priėmė rezoliuciją „Dėl socialinės ir ekonominės padėties Lietuvoje“ ir pareiškimą „Dėl AB Lietuvos pašto patiriamų nuostolių“.


Delegatai papasakojo apie jų įmonėse veikiančias darbuotojams naudingas struktūras (Socialinis fondas, Europos darbo taryba). Diskusijose išsakyta vertingų minčių. Laima Blusiuvienė (Vilniaus apskrities centrinio pašto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė) atkreipė dėmesį, kad šiandien turime ne kovoti, o dirbti kartu, veikti daugiau kaip advokatūra, turime augti, kelti savą kvalifikaciją. Ivanas Urbanovičius (AB „Lietuvos radijo ir televizijos centro“ profesinės sąjungos pirmininkas) apgailestavo, kad profesinei sąjungai įdedant daug darbo dėl kolektyvinės sutarties ja nemokamai naudojasi visi dirbantys, kuriems galbūt verta būtų įvesti lojalumo mokestį, be to, profesinė sąjunga turėtų dalyvauti ir įmonės valdyme. Kiti delegatai pasidalino mintimis, rūpesčiais.


 


Seminaro dalyviai, su psichologe Danguole Iškauskiene mokėsi valdyti emocijas, o LRDPS juriskonsultas Loranas Čiočys supažindino su naujausiais teisinių aktų, užtikrinančių saugumą, pokyčiais.


LRDPS pirmininkė Alma Smilgienė bei finansininkė Marija Stankevičienė dar kartą visiems susirinkusiems priminė, kad profesinė sąjunga – galimybė, kuria galima pasinaudoti ir pasidalijo mintimis, kaip tai padaryti.


 


 


LRDPS informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!