Profesinę sąjungą įkurti buvę šimtas priežasčių

Naujosios organizacijos pirmininku išrinktas Kastytis Pavilonis.


Pasak K.Pavilonio, profesinės sąjungos nariais gali būti olimpinio ir neolimpinio sporto treneriai bei sportininkai, darbuotojai dirbantys stadionų, sporto bazių aptarnavimo sferoje, sporto dėstytojai ir mokytojai.


Sportinio ėjimo treneris K.Pavilonis sako, jog yra šimtas priežasčių, kodėl reikėjo trenerių profesinės sąjungos. „Darbo užmokesčio fondai – menki, todėl atsiranda neskaidrumo dalijant darbo valandas. Apskritai, visų finansų dalybos nepasižymi dideliu skaidrumu. Ne visada skaidru būna ir formuojant nacionalines rinktines. Atlyginimus dažniausiai treneriams moka savivaldybės, o kitus biudžeto pinigus – pasirengimui varžyboms ir pan., – Sporto departamentas skiria sporto federacijoms. O ten jau pinigai dalijami pagal savo nuožiūrą, atsižvelgiant į lojalumą ir pan.“.


Naujoji profesinė sąjunga, įgijusi tam tikrą svorį, sieks įtakoti neformalaus vaikų ugdymo sistemos reformą, atstovaus sporto mokykloms savivaldybėse.


Steigiamajame LTPS susirinkime dalyvavo ne vienas garsus sporto specialistas: maratonininkės Živilės Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis, Lietuvos imtynininkų rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas, penkiakovininkų komandos treneris Jurijus Moskvičiovas ir kiti.


 


lprofsajungos.lt, delfi.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!