Vyriausybė apkarpė etatus

Nutarimo projektu didžiausią leistiną pareigybių skaičių siūloma mažinti Ministro Pirmininko tarnyboje ir Vyriausybei atskaitingose įstaigose – 14 pareigybių, Aplinkos ministerijai pavaldžiose įstaigose – 18 pareigybių, Energetikos ministerijai pavaldžioje įstaigoje – 7 pareigybėmis, Finansų ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose – 9 pareigybėmis, Krašto apsaugos ministerijai pavaldžiose įstaigose – 3 pareigybėmis, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose – 42 pareigybėmis, Švietimo ir mokslo ministerijoje – 4 pareigybėmis, Teisingumo ministerijai pavaldžiose įstaigose – 2 pareigybėmis, Ūkio ministerijai pavaldžioje įstaigoje – 1 pareigybe, Užsienio reikalų ministerijoje – 16 pareigybių, Vidaus reikalų sistemoje – 136 pareigybėmis, iš jų 58 – statutinės. Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) pareigybės perskirstytos: SAM ir Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie SAM didžiausias leistinas pareigybių skaičius atitinkamai didinamas 2 ir 3 pareigybėmis, o SAM pavaldžiose įstaigose mažinama 8 pareigybėmis.


Taip pat pažymėtina, kad kaip ir buvo nuspręsta anksčiau, 31 pareigybė nuo gegužės mėn. bus panaikinta Migracijos departamente prie VRM. Vadovaudamasi Valstybės kontrolės išvadomis, Vyriausybė taip pat nusprendė reorganizuoti septynias augalų veislių tyrimo stotis – Kaišiadorių dekoratyvinių augalų veislių tyrimo ir karantino stotį bei Kauno, Pasvalio, Plungės, Šilutės, Utenos ir Vilniaus augalų veislių tyrimo stotis, prijungiant jas prie Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) prie Žemės ūkio ministerijos. Todėl 91-a augalų veislių tyrimo stočių darbuotojų pareigybė yra perkeliama į VAT. Tuo pačiu principu reorganizuojamos 35 Valstybinės mašinų bandymo stoties pareigybės. Po reorganizacijos didžiausią leistiną pareigybių skaičių reguliuos Vyriausybė ir todėl nuo liepos 1 dienos bendras pareigybių skaičius sumažės 160 pareigybių – dėl dviejų reorganizuojamų valstybės įstaigų formaliai pareigybių skaičius padidėja, tačiau papildomų biudžeto lėšų tam nereikės, iš biudžeto išlaikomų darbuotojų skaičius nebus didinamas.


Be to jungiant Narkotikų kontrolės departamentą su VTAKT bus sumažintos 5 pareigybės.


Per dvejus pastaruosius metus centrinėse valdžios institucijose, tai yra tose, kurioms didžiausią leistiną skaičių nustato Vyriausybė, realių valstybės tarnautojų (be statutinių) ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, sumažinta 13 procentų.


 


VTV.lt


NAUJIENOS GYVAI

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!