Protestuoti prie seimo sausio 16-ąją neleista

Apie tai DELFI informavo Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas. Politikas yra minėjęs, kad tuo metu kaip tik vyks su Sausio 13-osios dvidešimtmečio minėjimu susiję renginiai, todėl mitingams vietos prie Seimo gali ir neatsirasti.


„Yra pasiūlytos kitos vietos, be to, nutarta eitynių neorganizuot – komisija nepritarė, kad būtų eitynės. Pasiūlėme renginį organizuoti tarybos nustatytose vietose – tai yra arba prie „Siemens“ arenos, arba Kalnų parke“, – sakė V. Dastikas.


DELFI primena, kad Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir A. Paleckio Socialistinis liaudies frontas kreipėsi į savivaldybę, prašydami suteikti leidimą sausio 16-ąją surengti mitingą prie Seimo bei eitynes Gedimino prospektu.


Iš pradžių rengti mitingą prie Seimo 2011 m. sausio 16 d. profesinės sąjungos ir A. Paleckio organizacija pasiprašė atskirai, tačiau savivaldybės Renginių (susirinkimų) derinimo komisija praėjusį trečiadienį pasiūlė abiems organizatoriams prašymą sujungti – mat toje pačioje vietoje vykstantiems renginiams leidimai neišduodami.


Kaip žinoma, prieš dvejus metus sausio 16-ąją prie parlamento rūmų taikus profsąjungų organizuotas mitingas virto riaušėmis, jų metu dužo Seimo rūmų langai.


 


Eglė Samoškaitė


www.DELFI.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!