Profesinės sąjungos akiratyje – švietimo kaitos tendencijos

Į antrą tokio pobūdžio projekto komandos organizuotą renginį susirinko daugiau nei 400 švietimo darbuotojų iš visos Lietuvos. Konferencijoje dalyvavo LŠPS konsultantas Romas Turonis.


Renginio metu Carlo D. Glickmano knygą bei švietimo kaitos tendencijas pristatė autoriaus deleguota kolegė dr. Frances Hensley. Ji susirinkusiesiems skaitė trijų dalių pranešimą. Jo metu dalyviai turėjo progą ne tik pasiklausyti viešnios, bet ir pažiūrėti filmuotos medžiagos bei dirbti grupėse.


Artimiausiu metu „Lyderių laiko“ interneto svetainėje bus patalpinti vaizdo įrašai, nuotraukos ir pranešimo skaidrės iš Carlo D. Glickmano knygos pristatymo.


„Mes viską nufilmavome, užfiksavome ir netrukus patalpinsime į savo interneto svetainę. Tikimės, kad pasidalinsite ta informacija su kolegomis, kurie negalėjo dalyvauti renginyje“, – knygos pristatymo pabaigoje sakė projekto „Lyderių laikas“ vadovė Rasa Šnipienė.


Pasak konferencijoje dalyvavusio LŠPS konsultanto Romo Turonio, tokie renginiai sustiprina motyvaciją būti profesinėje sąjungoje. “Regis, tema lyg ir nesusijusi su profesinės sąjungos pagrindinėmis užduotimis: atstovavimu ir teisių gynyba, tačiau pažvelgus plačiau, pranešėjos dėstomos mintys ir mūsų profesinės sąjungos veiklos principai labai sutampa”, – po renginio kalbėjo R. Turonis.


Mokytojo savigarba ir pasitikėjimas juo, bendravimu ir bendradarbiavimu pagrįsti mokyklos bendruomenės santykiai, atvira ir nuolat besimokanti mokykla, tinkamas švietimo finansavimas, galimybės mokytojams tobulinti kvalifikaciją – siekiai apie kuriuos kalbėjo kolegė dr. Frances Hensley yra ir mūsų profesinės sąjungos veiklos gairėse. “Džiugu, kad galėjau dalyvauti renginyje, patarsiu kolegoms įsigyti knygą ir pasižiūrėti vaizdo įrašus”, – sakė R. Turonis. 


Projekto svetainė: http://www.lyderiulaikas.smm.lt/ll/


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!