Lšmpsf rengia protesto akciją prieš švietimo ir mokslo ministerijos vykdomą politiką

Briuselyje Europos profesinių sąjungų konfederacija rengia euro demonstraciją „Gana skurdinti žmones! Svarbiausia – darbo vietų kūrimas ir ekonomikos augimas!“. Lietuvos profesinių sąjungų nacionaliniai centrai: Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos darbo federacija, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir Lietuvos žurnalistų sąjunga rengia pritariamąsias akcijas Vilniuje ir Lietuvos regionuose. Pagrindinis mitingas planuojamas prie LR Vyriausybės rūmų. Dėl mitingo vietos ir laiko dar vyksta teisinis ginčas su miesto savivaldybe, nes bijodama profesinių sąjungų protesto akcijų Vilniaus valdžia neduoda savo sutikimo.


Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacija taip pat išreiškia savo solidarumą su Europos švietimo profesinėmis sąjungomis, siekdama atkreipti Lietuvos Vyriausybės dėmesį į tai, jog švietimas visada turi išlikti prioritetu, ypač ekonomikos nuosmukio laikais. Dėmesys mokytojams ir dėstytojams, kitiems švietimo sferos darbuotojams, jų darbo sąlygoms ir kvalifikacijai turėtų būti kertinis sėkmingos veiklos aspektas.


Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos netenkina Švietimo ir mokslo ministerijos vykdoma politika ir vienašališkai priimami sprendimai. Profesinės sąjungos narius piktina ministro laužomi pažadai, įstatymų ir socialinės partnerystės principų nesilaikymas, vangus švietimo sistemos problemų sprendimas, studijų komercializavimas.


Todėl rugsėjo 29 dieną LŠMPSF surengs neįprastą akciją – automobilių protesto maršą Vilniaus gatvėmis. Apie 10 val. nuo Siemens arenos link Švietimo ir mokslo ministerijos pajudės profesinės sąjungos atstovų automobilių kolona. Automobiliai bus papuošti profesinės sąjungos atributika, plakatais ir transparantais. LŠMPSF atstovai, kolonai privažiavus prie ŠMM, įteiks ministrui protesto akcijos dalyvių reikalavimus. Vėliau akcijos dalyviai prisijungs prie profesinių sąjungų organizuojamo mitingo prie Vyriausybės.


 


 


LŠPS informacija


http://www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!