Premjeras a.kubilius: einame teisinga kryptimi, ekonomikos skatinimo planas veikia

„Džiaugiuosi ekonomikos atsigavimo rezultatais. Tai patvirtina, kad einame teisinga kryptimi, Lietuvos ūkis kopia iš krizės, ekonomikos skatinimo planas veikia. Dar reikia tolesnių mūsų pastangų ir laiko, kad įveiktume nedarbą bei biudžeto deficito iššūkius. Tada sausus statistikos augimo skaičius daug labiau pajus ir visi Lietuvos žmonės.“, – teigė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

Pasak Premjero, nedarbo lygis Lietuvoje, nors ir yra mažiausias Baltijos šalyse, išlieka itin aukštas, tad Vyriausybė ir toliau aktyviai skatins naujų darbo vietų kūrimą, užsienio investicijų pritraukimą bei biurokratinių suvaržymų verslui mažinimą.

Premjero patarėjas Mykolas Majauskas, vertindamas paskelbtus statistinius duomenis, pabrėžė, kad nepaisant ekonomikos atsigavimo biudžeto deficitas vis dar išlieka itin aukštas ir vienas didžiausių ES, todėl ir kitais metais turėsime konsoliduoti valstybės finansus reformuojant valstybės turto valdymą, kur atskleistas didelis neūkiškumas, kovojant su kontrabanda ir aktyviai skatinant smulkųjį bei vidutinį verslą.


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!