R.palaitis siūlo naikinti valstybės tarnybos rezervą

„Mes siūlome panaikinti vadinamąjį valstybės tarnautojų rezervą. Tai reiškia, jog visi pretendentai į vieną ar kitą pareigybę konkurse turėtų vienodas sąlygas ir galimybes. Manau, tai gerokai praskaidrintų valstybės institucijose vykstančius konkursus“, – siūlomą Valstybės tarnybos įstatymo pataisą komentavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.


Pasak ministro, dabar galiojančios įdarbinimo lengvatos įgyvendinimas valstybės ir savivaldybių institucijoms kelia daug praktinių problemų, atlikti efektyvią pretendentų atranką ir į laisvas pareigas priimti geriausią kandidatą būna labai sunku, o kartais ir neįmanoma.


Šiuo metu yra nustatyta, kad buvusiam karjeros valstybės tarnautojui, atleistam iš pareigų dėl pareigybės panaikinimo, 6 mėnesius nuo atleidimo dienos siūlomos tos pačios ar žemesnės kategorijos karjeros valstybės tarnautojo pareigos. Asmuo privalo būti priimtas į pareigas, jeigu jis atitinka bendruosius ir pareigybės aprašyme nustatytus specialiuosius reikalavimus.


Tokia pati garantija taikoma įstaigų vadovams, išskyrus politinio (asmeninio) pasitikėjimo ar priimtus į tarnybą įstatymo nustatytai kadencijai.


Vidaus reikalų ministerijos siūloma nauja tvarka įsigalios, jei Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms pritars Vyriausybė ir jas patvirtins Seimas.


 


www.DELFI.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!