Naujasis generalinis su profesine sąjunga konsultuosis kas savaitę

Kaip praneša P.Ruškys, profsąjungų atstovams buvo išsakyti preliminarūs vertinimai dėl susidariusios sudėtingos finansinės, ekonominės situacijos pašte ir tai, kokiais būdais reikėtų šias problemas spręsti. Reikią suvaldyti finansinius srautus, daugiau parduoti, ieškoti naujų paslaugų, mažinti veikas, nesusijusias su pašto veikla, gerinti personalo valdymą ir kt. Profsąjungininkai buvo informuoti, kad rengiama nauja bendrovės struktūra, su kuria profsąjungos bus supažindintos artimiausiu metu.


Generalinis direktorius išsakęs pageidavimą su profsąjungų atstovais susitikti kas savaitę ir pasikeisti nuomonėmis dėl vykdomų reformų.


Susitarta nekeisti kolektyvinės sutarties, kol nebus padaryti įmonės struktūriniai pakeitimai ir nepradėta diegti personalo valdymo programa.


Andrius Urbonas yra įgijęs verslo administravimo magistro laipsnį. Daugiau nei 10 metų dirbo viename didžiausių ir plačiausią regionuose infrastruktūrinį tinklą turinčių Lietuvos bankų – Lietuvos taupomajame banke, kurį, pasak A.Urboną rekomendavusiųjų į Lietuvos pašto vadovus, pavertęs “į pelningą įmonę”.


Oficialiais duomenimis, 100 proc. Lietuvos pašto akcijų priklauso valstybei. Šių metų pradžioje įmonėje dirbo daugiau kaip 8 tūkst. žmonių, balandžio mėn. pakeista bendrovės valdymo struktūra, sumažintas administracijos darbuotojų skaičius filialuose ir centrinėje administracijoje. Pašto investicijos pernai siekė 25,7 mln. litų. AB Lietuvos pašto tinklą sudaro per 900 universaliųjų pašto paslaugų teikimo vietų.


Priminsime, kad šių metų rugpjūčio  beveik 5 tūkst. paštų darbuotojų parašų kartu su raštu, kuriame išdėstytos bendrovės „Lietuvos paštas“ problemos ir siūlymai, rugpjūčio 5 d. įteikti Prezidentūroje. Kartu buvo baiminamasi, ar nesirengiama Lietuvos paštą privatizuoti.


 


 


(JS)


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!