Vyriausybė išgirdo federacijos raginimus padengti lėšų trūkumą rugsėjo mėnesio pedagogų algoms

LŠMPSF rugsėjo 16 dieną kreipėsi į LR Ministrą Pirmininką ragindama Vyriausybę nedelsiant spręsti šią problemą, kad būtų nuosekliai laikomasi LR Darbo kodekso reikalavimų, mokant mokytojams rugsėjo mėnesio atlyginimą.


Už rugsėjo mėnesį kai kurios savivaldybės ir biudžetinių įstaigų vadovai buvo priversti pažeisti LR Darbo kodeksą ir skaičiavo atlyginimus mokytojams ir kitiems darbuotojams taikydami jau sumažintą BMA (122 Lt.). Nepatenkinti tuo mokytojai (Marijampolėje ir kitur) jau pradėjo ruošti dokumentus teisminiam nagrinėjimui.


Finansų ministerija Federaciją informavo, kad yra parengtas ir LR Seimui pateiktas (LR Vyriausybės 2009 m. spalio 14 d. nutarimas Nr. 1294) Lietuvos Respublikos 2010 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektas, kuriame numatyti papildomi asignavimai valstybės biudžeto asignavimų valdytojams ir atitinkami pajamų šaltiniai savivaldybėms lėšų trūkumui pedagogų atlyginimams padengti pasikeitus darbo apmokėjimo sąlygoms nuo 2009 m. rugsėjo 1 d.. Iš viso šiame projekte minėtam tikslui numatoma 18,4 mln. litų.


Pasak LŠMPSF pirmininkės Rūtos Osipavičiūtės lengviau atsikvėps dalies savivaldybių mokytojai. „Bus atstatytas teisingumas ir mokytojų atstovams nereiks laiko gaišti teismuose“ – sakė R. Osipavičiūtė.


 


 


LŠMPSF informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!