Seminaras utenoje

Renginyje dalyvavo socialiniai partneriai: profesinių sąjungų pirmininkai, jų pavaduotojai bei aktyvas, įmonių vadovai arba jų įgalioti atstovai, Utenos apskrities trišalės tarybos  nariai.


Jolanta Cinaitienė  kalbėjo ir apie  siūlymus: suminės  darbo laiko apskaitos  panaikinimą,  darbo grafikų derinimą, normalius ir  išimtinius viršvalandžius, šakos ir nacionalinio streiko  reglamentavimą, galimybes, kaip darbuotojo teisę  sustabdyti darbdavio siūlymą, apie įsigaliojančią  praktiką atleidimo iš darbo lapelių įteikimą  viso skyriaus darbuotojams, o ne atskiram darbuotojui, kuris gali būti atleidžiamas, daugelį  kitų dalykų.


Diskusijų metų seminaro dalyviai reiškė įvairias pozicijas  Nacionalinio susitarimo pasirašymo klausimu. Pateiktas siūlymas,  kad   LPSK  vadovai  netolimoje  ateityje  profsąjungų organizacijoms bei visuomenei aiškintų, kokie argumentai  nusvėrė apsisprendimą pasirašyti Nacionalinį susitarimą. Gal tai padėtų  sustabdyti nepagrįstą,  pasirašant Nacionalinį susitarimą nedalyvavusių, profesinių sąjungų junginių puolimą LPSK atžvilgiu, o eiliniai profesinės sąjungos nariai bei visuomenė geriau suvoktų dokumento pasirašymo motyvus, reikalingumą ir naudą.


Renginio metu Jolanta Cinaitienė ir Ūkio banko atstovė Aušra Krasauskienė pristatė  informaciją apie  naujo LPSK profesinės  sąjungos nario bilieto įsigijimo reikšmę, tvarką  ir  galimybes.


Prieš seminarą  LPSK teisininkė Jolanta Cinaitienė ir LPSK Utenos rajono centro  pirmininkė, LPSK socialinio dialogo koordinatorė  Laimutė Taleikienė dalyvavo IR radijo stoties specialioje laidoje. Laidos metu Jolanta Cinaitienė supažindino visuomenę su naujausiais  LR darbo kodekso pakeitimais taip pat atsakė į klausimus, susijusius su  Nacionalinio susitarimo pasirašymu.


Laimutė Taleikienė kalbėjo apie dvišalį ir trišalį  bendradarbiavimą, Utenos apskrities ir Utenos rajono Trišalių tarybų veiklą bei Socialinio dialogo Lietuvoje 2007–2011 metų programos reikšmę ir su tuo Utenos regione  susijusius renginius.


                                                                                                                           


 


LPSK Utenos rajono  centras


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!