A.černiauskas: prasideda naujas valstybės gyvenimo etapas

Visi susitarimo dalyviai padėkojo vieni kitiems už norą bendradarbiauti, pasiryžimą ir kantrybę bei išreiškė nusiteikimą tęsti sėkmingai pradėtą dialogą.


„Šis susitarimas turi istorinę prasmę. Jis tapo svarbiu reiškiniu, nes visi radome tai, ko mūsų šaliai šiuo metu reikia. Svarbūs ne tik mūsų parašai ir įsipareigojimai Lietuvos žmonėms, svarbus ir pats tarimosi procesas – įrodėme, kad galime kalbėtis, kad Vyriausybė išgirsta socialinius partnerius, o socialiniai partneriai supranta Vyriausybės uždavinius ir vieni kitų poreikius. Ši patirtis, kurią sukaupėme tardamiesi dėl artimiausių metų, – pagrindas ateities diskusijoms dėl tolimesnės šalies raidos perspektyvos“, – dėkodamas visiems Nacionalinio susitarimo signatarams sakė Ministras Pirmininkas A. Kubilius.


Premjeras patikino, kad dialogas bus tęsiamas. „Sustoti ties šiandienos parašais negalime. Plėtosime ir tęsime dialogą, nes tik diskusijose gimsta tiesa, ji padeda rasti subalansuotus sprendimus. Negalime delsti vykdydami prisiimtus įsipareigojimus – laikmetis yra toks, kad negalime prarasti atsiveriančių galimybių“, – pabrėžė A. Kubilius.


Asocijuotų verslo organizacijų vadovai pabrėžė, kad Nacionaliniu susitarimu sprendžiamos įsisenėjusios problemos, džiaugėsi, kad Vyriausybė įsipareigoja tęsti diskusijas dėl ilgalaikių reformų, taip pat priminė, jog protokolas, kuriame išvardijamos Vyriausybės ir verslo dialogo temos, yra neatskiriama šio susitarimo dalis. Profesinių sąjungų asociacijų vadovai pabrėžė Vyriausybės įsipareigojimą sprendimus priimti tariantis su socialiniais partneriais. Pasak Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko Artūro Černiausko, prasideda naujas valstybės gyvenimo etapas, kai šalių santykius lemia ne įstatymo raidė, o susitarimai ir garbingas jų laikymasis.


Nacionalinį susitarimą pasirašė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas Danukas Arlauskas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos tarybos narys dr. Povilas Jakučionis, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos tarybos pirmininkas Rimantas Kveselaitis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas dr. Bronislovas Lubys, Lietuvos Respublikos Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas, Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininkas dr. Petras Ruzgus, Asociacijos „Investor‘s Forum“ vykdančioji direktorė Rūta Skyrienė, Lietuvos verslo konfederacijos/ ICC Lietuva prezidentas Valdas Sutkus, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Rimantas Šidlauskas.


Prie susitarimo kviečiamos prisijungti visos norinčios visuomeninės bei verslo organizacijos ir asociacijos”, praneša Vyriausybės informacijos tarnyba.


 


(JS)


www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!