Protestai dėl naujos pieno gamyklos statybos pradėti kaune

Jie biuro darbuotojai įteikė kreipimąsi ir apie 400 įmonės darbuotojų parašų. Taip reiškiamas protestas prieš ketinimus Lietuvoje statyti naują pieno perdirbimo gamyklą.


Pasak Lietuvos Maistininkų profesinės sąjungos pirmininkės Gražinos Gruzdienės, toliau renkami parašai visose Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse. Baiminamasi, kad naujos įmonės kūrimas dar labiau pagilins krizę pieno sektoriuje ir grės dabar veikiančių pieno perdirbimo įmonių išlikimui.


Darbuotojų nerimą sukėlė projekto autorių viešai išsakyti teiginiai, kad naujoji gamykla nebus pajėgi mokėti aukštesnės kainos ūkininkams nei dabartiniai pieno perdirbėjai, o viena ar dvi perdirbimo įmonės turės bankrutuoti, dėl ko bus prarasta apie 3 tūkst. darbo vietų. „Jūs, būdamas išrinktas mūsų darbovietės rinkiminėje apygardoje, ne tik nepasmerkėte tokių teiginių, bet vadovaujate šių sprendimų įgyvendinimui“, – rašoma kreipimesi.


Tuo tarpu visuomenei mėginama paaiškinti, kad nauja gamykla skirta mažiausias pajamas gaunančių ūkininkų pajamų padidinimui.


„Mums, ilgus metus dirbantiems šioje gamykloje ir pieno pramonėje, nesuvokiama, kaip galima žlugdyti dešimtmečius dirbusią įmonę. Mums nepriimtina, kai ES lėšas ir mūsų uždirbamus pinigus, kurių dalį atiduodame valstybei, atiduodate į privačių milijonierių „LinasAgro“, „Agrokoncernas“ su milijardinėmis apyvartomis ir kitų stambių verslininkų rankas“, – teigiama „Kauno pieno“ darbuotojų kreipimesi.


Šiandien minėtoje gamykloje dirba 581 darbuotojas.


Neatsižvelgus į reikalavimus, ketinama kreiptis į atitinkamas ES institucijas bei imtis viešų protesto akcijų.


 


(RMP)


www.lprofsajungos.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!