Finansų ministerija: pedagogams atostoginių mokėjimas nevėluos

Anot ministerijos, atostoginiai juos pasieks laiku ir be jokių sutrikimų.


Finansų ministerijos duomenimis, savivaldybėms gegužės mėnesį jau pervesta 374,2 mln. litų dotacija už du mėnesius: gegužės 4-ąją – 189,2 mln. litų, gegužės 14-ąją – 185 mln. litų.


Ministerijos teigimu, birželio 1-ąją bus pervesta kita suma – 372,3 mln. litų už dar du mėnesius.


Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) trečiadienį taip pat patikino mokytojus, kad galimybė darbo užmokestį už vasaros mėnesius mokytojams išmokėti tik rudenį Vyriausybėje nėra svarstoma. Ministerija pabrėžė, kad atostoginiai pedagogams gali būti mokami dalimis, bet laiku.


Pasak ŠMM pranešimo, tai reiškia, kad atsižvelgiant į ribotus valstybės finansinius resursus, svarstoma galimybė atlyginimą už liepos mėnesį pervesti birželio mėnesio pabaigoje, o užmokestį už rugpjūčio mėnesį – liepos mėnesio paskutinėmis dienomis.


Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacija įspėjo, jei Vyriausybė bei Švietimo ir mokslo ministerija nesiteiks susitarti dėl atostoginių išmokėjimo tvarkos, federacijos birželio 17 dienos konferencijoje bus svarstoma galimybė mokytojams laikytis Darbo kodekso reikalavimų ir nepradėti darbo rugsėjo 1 dieną.


Jei kurioje nors mokykloje ar švietimo įstaigoje atostoginiai nebus sumokėti laiku, tos įstaigos profesinė sąjunga turėtų nedelsiant kreiptis į savo miesto ar rajono susivienijimą. Mokyklos profesinei sąjungai kvalifikuotas konsultacijas teiks miesto/rajono švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susivienijimas bei Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos konsultantai ir teisininkai.


 


 


LŠMPSF ir BNS informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!