Gegužės 1-oji: jei skursti, tai su muzika!

Jį pakeitė per visą šalį nuvilnijusi protestų banga. Ši banga įrodė, kad socialiai atskirta, apiplėšta, diskriminuojama mūsų dirbančiųjų klasė sugeba priešintis socialinei neteisybei, kovoti už teisę į orų gyvenimą. Pikti mūsų šalies dirbantieji ir bedarbiai dėl teisių sau kovojo drastiškomis priemonėmis – tam, kad būtų pakeisti žmonėms nenaudingi įstatymai, prireikė net fizinių susidūrimų su valdžios tvarką palaikančiomis jėgomis.


 


Prognozės šiemet liūdnos. Jau metus visą pasaulį krečia ekonominė krizė, kurią sukėlė beatodairiškas kapitalistinis pelno siekis. Pasinaudoję savo pačių sukelta finansine ir ekonomine krize, pasaulio valdantieji užmetė ją ant mūsų, viso pasaulio dirbančiųjų, pečių, egoistiškai saugodami savąsias gėrybes. Darbdaviai teisinosi krize mažindami mūsų atlyginimus, teisėtai ar neteisėtai atleidinėdami mus iš darbų. Bankai iš paskutiniųjų bando pasinaudoti aukštojo mokslo reforma ir paversti studentus priklausomais nuo jų teikiamų paskolų. Akcizai žiniasklaidai, kultūrai, taupymas žmonių pragyvenimo sąskaita, krizės metu vykdomas neoliberalus aukštojo mokslo reformos projektas – tokiais sprendimais valdžia pademonstravo, kad dirba ne paprastiems žmonėms, o  darbdaviams ir bankininkams. Jie mano, kad už jų sukeltą krizę turime sumokėti mes.

Nemokėkime už jų krizę, nepasiduokime jų peršamoms iliuzijoms, kurkime savo ateitį patys! Surenkime TRIUKŠMINGAS gegužės 1-osios eitynes ir parodykime valdžiai, kad netylėsime, jei ji ir toliau mus skurdins!

Renkamės gegužės 1 d., 11:45 val. ant Žvėryno pėsčiųjų tilto. Prašome atsinešti muzikos instrumentų ar daiktų, kuriais galima kelti triukšmą. Pageidautina pasipuošti juodais rūbais.


 


Jei skursti – tai su muzika!


Skurstantys muzikantai


2009 04 30


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!