Mažės dujų ir elektros energijos kainos?

Energetikos ministrui pateikta nemažai klausimų dėl energetikos sektoriaus ir planuojamų naujovių bei permainų. Ministras pasidžiaugė pajudėjus šaliai svarbių projektų vykdymui – jungiamųjų tinklų su Švedija, rinkos aktyvinimo, kad galima būtų pirkti elektros energiją iš kelių aplinkinių šalių ir kitais klausimais, kurie yra stagnacijos būsenoje jau ne vienerius metus.  Ministras užsiminė, kad artimiausiu metu bus peržiūrimos dujų ir elektros kainos, jos turėtų mažėti, LEO LT grupės įmonėse turėtų keistis vadovavimo organizavimas, o apskritai grupei formuojamas aiškus uždavinys –  „rūpintis ilgalaikiais elektros energijos vartotojų interesais”. „Keliame šioms įmonėms tikslus – sugrąžinti 2008 metų lygio elektros tarifus buitiniams ir ūkiniams elektros energijos vartotojams“ – kalbėjo ministras.


LEO LT vadovas R.Vaitkus kalbėjo apie artimiausius įmonių grupei keliamus tikslus ir planus optimizuoti ir racionaliai naudoti lėšas, kurios anksčiau energetikos įmonėse ne visada buvo naudojamos taupiai ir efektyviai. Pasak R.Vaitkaus „vienas geras dalykas – atsirado viešumas, tai atsitiko su privataus investuotojo atėjimu“. Džiugina tai, kad naujasis vadovas užsiminė apie darbo užmokesčio sistemos peržiūrėjimą ir, galbūt, naujos sukūrimą.


Dabartinė darbo užmokesčio sistema arba, teisingiau sakant, jos nebuvimas LEO LT grupės įmonėse nepriimtinas profesinėms sąjungoms, atstovaujančioms darbuotojus.


Tarp kitų aktualių klausimų aptarti alternatyvios energijos gamybos perspektyvos, energetikų mokymo centro išlaikymo svarba, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo problemos.


Tarybos posėdyje LPSK pirmininko pavaduotojas A.Kvedaravičius energetikams papasakojo apie planuojamus renginius, darbo kodekso liberalizavimo niuansus ir sunkiai vykstantį dialogą su Vyriausybe.


Energetikai svarstė Federacijos darbo planą, patvirtino  planuojamų energetikų šeimų spartakiados, energetikų jaunimo meistriškumo konkurso nuostatus ir vizitą rudenį pas Ukrainos energetikus.


 


Lietuvos energetikos darbuotojų profesinių sąjungų federacijos


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!