Profsąjungų lyderis a.černiauskas: „valdžia teismais mūsų neįbaugins“

„Ko tikiuosi iš antradienio teismo? Tikiuosi, kad nugalės sveikas protas, ir byla bus nutraukta. Mes nematome šiam teismo procesui jokio pagrindo, nes mitingo metu padarėme viską, kas nuo mūsų priklauso ir vykdėme visus įsipareigojimus“, – lrytas.lt sakė A.Černiauskas.


Administracinėn atsakomybėn patraukti profsąjungų lyderiai antradienį Vilniaus miesto antrajam apylinkės teismui įteikė prašymą bylą nutraukti. Jų prašymą teismas nagrinės po poros savaičių.


Teisme profsąjungų lyderiai dėl mitingo metu įsiplieskusių riaušių kaltino prastą policijos pasirengimą.


Paklaustas, kaip apskritai vertina šią bylą, A.Černiauskas sakė, jog tai akivaizdus bandymas įbauginti profsąjungas, kad ateityje viešų nepasitenkinimo akcijų valdžia nebūtų.


„Tačiau jokie teismai mūsų neįbaugins. Rengti mitingus planuojame ir ateityje“, – sakė Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas. Kokios akcijos planuojamos artimiausiu metu, A.Černiauskas kol kas neatskleidė: „Daug kas priklausys ir nuo teismo sprendimo. Manau, kad šią savaitę paskelbsime apie savo planus“.


Kartu su A.Černiausku prieš teismą antradienį stojo Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė.


Jiems gresia piniginė bauda nuo 500 iki 2000 litų arba areštas iki 30 dienų.


Antradienį prie Vilniaus miesto antrojo apylinkės teismo vyko profesinių sąjungų lyderių palaikymo akcija. Šiai akcijai Vilniaus savivaldybė buvo išdavusi leidimą iki 1000 dalyvių.


Lukas Miknevičius


www.lrytas.lt








 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!