Latvijos jaunųjų mokytojų vizitas jaunimo „neišbudino“

Vizito metu jie aplankė darželį „Vėrinėlis“, dalyvavo atviroje matematikos pamokoje Ateities vidurinėje mokykloje, apsilankė Nemėžio vidurinėje mokykloje, Vytauto Didžiojo gimnazijoje, kur svečiams net grojo Algirdo muzikos mokyklos tautinių liaudies instrumentų orkestras (nuotr.).


Deja, šio vizito viena iš rengėjų, asociacijos „LPSK Jaunimas“ koordinatorė Edita Žitkevič nusivylusi asociacijos narių pasyvumu, dėl ko turiningą darbotvarkę „papuošė“ minusas – planuotas


susitikimas su „LSPK Jaunimo“ atstovais, neįvyko. Nepavyko pasikalbėti ir su Lietuvos profesinių sąjungų jaunaisiais mokytojais, tačiau nepaisant to, svečiai džiaugėsi, kad spėjo daug pamatyti ir sužinoti.


 


Kaip LP pranešė asociacijos „LPSK Jaunimas“ koordinatorė, Edita Žitkevič, darželyje „Vėrinėlis“ svečiai susitiko su auklėtiniais ir su personalu. Vėliau jie dalyvavo atviroje matematikos pamokoje antrokams Ateities vidurinėje mokykloje. Pamoką vedė mokytoja metodininkė Rima Matovnikova.


Po to delegacija iš Latvijos aplankė Nemėžio vidurinę mokyklą, kur bendravo su mokyklos direktoriumi ir keliais mokytojais.


Vakare numatytas svečių susitikimas su asociacijos „LSPK Jaunimas“ nariais, deja, neįvyko, nes be pirmininko Dariaus Daukanto, pavaduotojos Linos Kliukaitės ir koordinatorės Editos daugiau niekas neatėjo. Nemažėjantis jaunimo pasyvumas vis dar yra neišspręsta problema. 


„Kitą dieną skubėjome į susitikimą Vytauto Didžiojo gimnazijoje su jaunaisiais mokytojais, profesinių sąjungų nariais, – LP pasakojo Edita. – Mus pasitiko Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos tautinių liaudies instrumentų orkestras, kuris atliko 6 kūrinius. Vėliau mokyklos profsąjungos pirmininkė kartu su mokinais mums aprodė mokyklos patalpas, papasakojo mokyklos istoriją“.


Deja, numatytas susitikimas su jaunaisiais mokytojais neįvyko. Pasak E.Žitkevič, Latvijos mokytojų profesinių sąjungų delegacijos vizitas nepavirto fiasko tik dėl to, kad apie mokytojų padėtį Lietuvoje papasakojo Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos ir Aukštaitijos šveitimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo atstovai Juliana Buiko bei Romas Turonis.


Nepaisant nesklandumų, Editos teigimu, svečiams vizitas patiko. „Jie labai džiaugėsi, kad spėjo tiek daug pamatyti“, – LP sakė ji.


 


E.Žitkevič nuotr.


 


Šaltinis: www.lprofsajungos.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!