Vetuoti valstybės tarnybos įstatymą v.adamkaus prašo ir parlamentarai

Praėjusią savaitę prašymą vetuoti valstybės tarnautojus ir pareigūnus diskriminuojantį įstatymą Prezidentui taip pat išsiuntė Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinė profsąjunga,  Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profsąjungų susivienijimas, Lietuvos valstybės tarnautojų profsąjunga, Muitinės darbuotojų profsąjunga ir Vilniaus miesto policijos darbuotojų profsąjunga.


 


Parlamentarų prašyme primenama, kad 2006 metų liepos 10 dieną grupė Seimo narių kreipėsi į Lietuvos Konstitucinį teismą su prašymu ištirti ar Lietuvos Respublikos darbo kodekso 187 straipsnio 1 dalis ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimų ,,Dėl minimaliojo darbo užmokesčio didinimo”, nustatančių skirtingus minimalius valandinius atlygius ir skirtingas minimalias mėnesinės algas atskirų kategorijų darbuotojams, nuostatos neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnio 1 daliai, 48 straipsnio 1 daliai, konstituciniam teisinės valstybės principui.


 


Prašyme rašoma, jog Seimo nariai balsuodami už minėto įstatymo priėmimą ir žinojo apie 2006 metų liepos 10 d. grupės Seimo narių kreipimąsi į Konstitucinį Teismą. Nežiūrint į tai ir visų be išimties Lietuvos valstybės tarnautojus ir pareigūnus vienijančių profesinių sąjungų oficialiai pareikštą gausią kritiką bei neigiamą nuomonę Įstatymas priimtas. Tai vertiname kaip asmenų, atsakingų už socialinę politiką, siekį išvengti teisinės ir politinės atsakomybės.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!