Profsąjungininkai surengė mitingą prie vilniaus miesto savivaldybės

Mitingo dalyviai laikė plakatus su užrašais: „Neatimkite darbo iš slaugytojų“, „Mere, neparduok sveikatos“, „Nenorime tapti savivaldybės eksperimentų aukomis“, „Gyventojai ne bandomieji triušiai“, „Neskaidriems sprendimams – ne“.


Mitinge kalbėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Vidaus reikalų sistemos respublikinės profsąjungos pirmininkė Laimutė Narkienė ir jos pavaduotojas Saulius Džiautas, „Solidarumo“ prezidentė Aldona Jašinskienė, N.Vilnios gyventojai bei poliklinikos darbuotojai. Taip pat pasisakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Juozas Imbrasas.


Šiandien vyko savivaldybės tarybos posėdis, kuriame buvo svarstomas dviejų poliklinikų perdavimas koncesijos pagrindu privatiems asmenims.


Kaip sakė posėdyje dalyvavusi Danuta Baranovskaja, Lietuvos slaugos specialistų organizacijos Vilniaus skyriaus vadovė, šis klausimas perduotas svarstyti penkiems savivaldybės komitetams.


Anot jos, savivaldybės atstovai patikino, kad į komitetų posėdžius bus kviečiami profesinių sąjungų atstovai bei N.Vilnios bei Karoliniškių gyventojai.


Primename, kad praeitos savaitės ketvirtadienį sostinės savivaldybės tarybos kolegija pritarė daug abejonių keliančioms viešo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo galimybėms perduodant veiklos ir ūkio priežiūrą N.Vilnios ir Karoliniškių poliklinikose privačiam investuotojui. Į posėdį atvykusiems Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos atstovams savivaldybės tarybos kolegijos nariai pasakė, jog profsąjungininkai yra nepageidaujami. Nors prieš tai žadėjo leisiantys darbuotojų atstovams posėdyje dalyvauti.


Galimybių studijai dėl dviejų sostinės poliklinikų perdavimo koncesijos pagrindu privatiems asmenims antradienį pritarė savivaldybės Sveikatos ir aplinkos apsaugos komitetas. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir apie pastarąjį komiteto posėdį, kuriame pritarta galimybių studijai nebuvo informuota.


Šių metų pradžioje užsakyta galimybių studija tokiam perdavimui įvertinti prieš kelias savaites buvo viešai pristatyta savivaldybėje. Minėtą studiją atliko konsorciumas sudarytas iš UAB „Žabolis ir partneriai“, advokatų kontoros Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai bei niekam nežinomos VšĮ Sveikatos priežiūros vertinimo nepriklausomos agentūros.


Slaugytojų profesinėms sąjungoms savivaldybė atsisako pateikti pirmąją galimybių studijos dalį, kurioje turėtų būti nurodyti motyvai ir analizė. Pateiktoje studijos antrojoje dalyje pateikiamos tik išvados, kurios, anot Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, viena kitai prieštarauja.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija kreipėsi į savivaldybę prašydama pateikti „Vilniaus miesto Naujosios Vilnios ir Karoliniškių poliklinikų veiklos ir (ar) ūkio priežiūros perleidimo privačiam subjektui galimybių studijos“ I ir II dalių nuorašus. Tačiau savivaldybė atsisako juos pateikti motyvuodama, kad minėtų dokumentų įsakymu nepatvirtino savivaldybės taryba.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!