Informacijai apie vokelius – vienas telefono numeris

„Sprendimą MIC suteikti dar vieną funkciją įtakojo pastaraisiais mėnesiais regimai padidėjęs šalies gyventojų sąmoningumas dėl nelegaliai mokamų atlyginimų bei nepakantumas vadinamiems vokeliams. Manome, kad gyventojams lengviau įsiminti trumpąjį numerį, o reikiamu momentu paskambinti bei pranešti apie mokesčius reglamentuojančių įstatymų pažeidimus“,- teigė VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas.


Iki šiol kiekviena Apskrities valstybinės mokesčių inspekcija turėjo savo pasitikėjimo telefono numerį. Dabar vienu trumpuoju numeriu galės skambinti visos šalies gyventojai. Tikimasi, kad tai gyventojams padės, nes įsiminus telefoną, nekils problemų apie pažeidimą pranešti dirbant ne savame mieste.


„Galiu užtikrinti, kad gyventojų pateikta informacija VMI bus apsaugota ir išlaikytas skambinusiojo anonimiškumas bei konfidencialumas.  Darbuotojai, su kuriais už darbą atsiskaitoma pažeidžiant įstatymus, gali nesibaiminti, kad suteikus informaciją, jų darbdaviai sužinos skambinusiojo pavardę ar pareigas. Ėmėmės visų priemonių, kad gauta informacija „nenutekėtų““ ,- patikino VMI vadovas.  


Šia savaitę apie atlyginimus vokeliuose pasitikėjimo telefonu galima pranešti darbo dienomis nuo 8 valandos iki 20 valandos, penktadienį – nuo 8 valandos iki 18 valandos. Nuo kitos savaitės informaciją apie mokestinius pažeidimus mokesčių inspekcijai bus galima pranešti visą parą bei savaitgaliais.


Įvertinus informaciją, gautą iš gyventojų, VMI specialistai ją perduos atitinkamiems padaliniams – VMI prie FM Kontrolės departamentui arba apskričių valstybinių mokesčių inspekcijų specialistams, tam AVMI sukurtos specialios darbo grupės. Taip pat, įvertinus informaciją, ji gali būti perduota kitoms institucijoms.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!