„ekrano“ darbuotojų problemoms spręsti sudaryta darbo grupė kitą savaitę tvirtins konkretų priemonių planą

Pasak grupės nario, Radioelektronikos pramonės profsąjungų organizacijų federacijos pirmininko Janušo Lebedevo, išklausius įvairių suinteresuotų pusių pasiūlymų, nutarta per savaitę parengti priemonių planą bei teikti jį tvirtinti Vyriausybei.


Kaip pranešė Aukštaitijos informacinė naujienų agentūra AINA, posėdyje dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo bei Ūkio ministerijų, Panevėžio miesto savivaldybės, „Ekrano“ darbuotojų profesinės sąjungos, Garantinio fondo administracijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Panevėžio skyriaus, Panevėžio darbo biržos, Panevėžio darbo rinkos mokymo ir konsultavimo tarnybos, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Panevėžio skyriaus bei kitų institucijų atstovai.


Posėdyje pasikeista informacija apie dabartinę bendrovės būklę ir problemas bei pasiūlyti galimi problemų sprendimo būdai.


Ūkio ministerijos specialistai informavo, kad gegužės 10 dieną ministerijoje vykusiame posėdyje nuspręsta dirbti dviem kryptimis – ieškoti potencialių investuotojų bei spartinti bankroto procedūras.


AB „Ekranas“ darbuotojų profsąjungos pirmininkė Liucija Mikulėnienė informavo, kad šiuo metu bendrovė su darbuotojais yra neatsiskaičiusi tik už balandžio mėnesį bei prastovas, tačiau neturi galimybių atsiskaityti, kadangi areštuotas jos turtas ir sąskaitos. Tačiau esą didžiausią nerimą kelia tai, kad „Ekrano“ darbuotojai jaučiasi įkaitai – nežinomos bendrovės perspektyvos bei trūksta informacijos apie darbuotojų socialines garantijas, mokymosi, persikvalifikavimo galimybes.


Taip pat atsiranda nerimas dėl darbuotojų finansinių įsipareigojimų bankams paėmus paskolas, atsiskaitymų už komunalines paslaugas“. L.Mikulėnienės teigimu, artimiausiu metu profsąjunga kreipsis į bankus, kad šie sumažintų palūkanas už darbuotojų paimtas paskolas, bei komunalinių paslaugų įmones, kad šios neskaičiuotų delspinigių už suteiktas paslaugas.


Garantinio fondo administracijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų teigimu, nuo gegužės 1 dienos priimtas Garantinio fondo išmokų įstatymo pakeitimas, pagal kurį bankrutavusių įmonių darbuotojams atsirado galimybė gauti didesnes išmokas iš šio fondo.


Darbo grupės posėdyje „Ekrano“ darbuotojų profsąjungos paprašyta pateikti sąrašą žmonių, kurių situacija dėl prastovų bendrovėje yra kritiška, sąrašą ir preliminarų lėšų vienkartinei paramai gauti poreikį.


Kitas darbo grupės posėdis numatomas ateinančią savaitę. Tada bus patvirtintas konkretus priemonių planas „Ekrano“ darbuotojų socialinėms problemoms spręsti bei teikiamas tvirtinti Vyriausybei.


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!