Neišmokėti atlyginimai bus grąžinti iki 2007 metų kovo

Už darbo užmokesčio dalies, nesumokėtos valstybės tarnautojams remiantis Konstitucijai prieštaravusiomis Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimo įstatymo įgyvendinimo įstatymo 1 straipsnio 3 dalies nuostatomis, grąžinimo įstatymą balsavo 90 Seimo narių, susilaikė – 1.


Vyriausybei pasiūlyta iki 2006 metų liepos 1 dienos nustatyti valstybės tarnautojams nesumokėtos darbo užmokesčio dalies išmokėjimo tvarką.


Taip pat Ministrų kabinetui pasiūlyta rengiant 2006 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių įstatymo pakeitimo įstatymo projektą bei Lietuvos Respublikos 2007 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą numatyti lėšų poreikį sumokėto ir Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme nustatyto darbo užmokesčio skirtumui padengti ir pateikti Seimui pasiūlymus dėl lėšų skyrimo.


Primename, valstybės skola Lietuvos policijos, prokuratūrų, savivaldybių, muitinių ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojams, dėl pareigūnams ir valstybės tarnautojams neišmokėtos atlyginimo dalies 2002-2004 metais valstybės tarnyboje taikant indeksavimo koeficientą, siekia  apie 250 mln. litų.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!