Ugniagesiai, valstybės tarnautojai ir muitininkai nepritaria pareigūnų protesto akcijai

Ketvirtadienį dalyvauti protesto akcijoje atsisakė ir Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimas, kuris vienija apie tūkstantį šalies priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darbuotojų. Toks nutarimas priimtas telefonu sužinojus 28 miestų profesinių sąjungų atstovų nuomonę.


Pasak Ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininko Sauliaus Džiauto, pritariame trijų pareigūnus vienijančių profsąjungų keliamam reikalavimui didinti atlyginimus valstybės tarnautojams, tačiau dėl kitų reikalavimų šiuo metu vyksta derybos su Seimu bei Vyriausybe.


S.Džiauto teigimu, ši akcija organizuojama labai skubotai, nepasitarus su giminingomis profesinėmis sąjungomis. Tokiai ugniagesių pozicijai pritaria ir valstybės tarnautojų bei muitinės darbuotojų profsąjungos.


Anot S.Džiauto,  protesto akcija sutampa su ugniagesių gelbėtojų globėjo šv. Florijono diena.


Pasak valstybės tarnautojų ir muitininkų profsąjungų, protesto akcijos, kuri numatyta gegužės  4-ąją dieną, data yra nepriimtina, nes tuo metu vyks Baltijos ir Juodosios jūrų demokratijos forumas.


„Pritariame akcijai ir ji yra būtina, tačiau tai neturėtų būti siejama su politiniais įvykiais“, – teigia Kauno teritorinės muitinės darbuotojų regioninės profesinės sąjungos pirmininkas
Gemas Durneika.


Šį kartą pareigūnus vienijančios profsąjungos reikalauja, valstybės tarnybos pareigūnams pakelti minimalų mėnesio atlyginimą, kuris nuo 2003 metų nekito ir yra 430 litų, nepriimti  profsąjungoms nepalankių Vidaus tarnybos statuto pataisų bei grąžinti per 2002-2004 metus pareigūnams bei valstybės tarnautojams neišmokėtą algos dalį.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!