Švietimo profsąjunga prašo išspręsti nekompetetingo vienos panevėžio mokyklos vadovo problemą

Dėl tos pačios problemos atskiru raštu kreiptasi į visų partijų, kurių atstovai įeina į Panevėžio miesto tarybos sudėtį, lyderius: Socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Brazauską, Naujosios sąjungos pirmininką Artūrą Paulauską, Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Valentiną Stundžių, Liberalų ir centro sąjungos pirmininką Artūrą Zuoką, Liberalų demokratų partijos pirmininkui Rolandą Paksą, Valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkę Kazimierą Prunskienę, Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininką Petrą Auštrevičių.


„Pakartotinai kreipiamės į Jus dėl problemos, kurios sprendimui, manome, reikalinga jūsų partijos valia. Patikrinimais, kuriuos LŠDPS iniciatyva atliko Panevėžio miesto švietimo skyrius ir Panevėžio apskrities švietimo priežiūros skyrius, nustatyta, kad Panevėžio miesto 9 vidurinės mokyklos direktorė Ona Bielinskienė mokyklai vadovauja neturėdama reikiamos kompetencijos. Jos veikla ne tik žlugdo ugdymo įstaigą, kelia didelę įtampą pedagogų kolektyve, bet jau ilgą laiką neigiamai veikia miesto socialinę aplinką. Tačiau vertinant direktorės veiklą ir priimant sprendimą, įsikišo politinės Panevėžio miesto valdančios jėgos ir savivaldybės taryba, vadovaujama mero Vito Matuzo, po pirmojo patikrinimo teskyrė jai pastabą ir paliko šią direktorę toliau vadovauti mokyklai“,- rašoma rašte.


Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga mano, kad švietimo interesas, formaliai tik skiriant pastabą nekompetentingam vadovui, savivaldybės akivaizdžiai ignoruojamas. Todėl profsąjunga prašo partijos lyderių kreiptis į Panevėžio savivaldybės savo partijos frakciją ir padėti išspręsti šią problemą švietimo naudai.


Kreipimesi į A.Kubilių, rašoma: „Jūsų vadovaujamos partijos atstovai taryboje turi devynias vietas. Nesulaukę reikiamo dėmesio, pasiliekame sau teisę imtis griežtesnių priemonių prieš miesto merą V.Matuzą, kuris yra Tėvynės sąjungos narys, ir valdančiąją daugumą Panevėžyje, neaplenkiant ir Jūsų vadovaujamos partijos“.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!