Lpsk kreipėsi į vyriausybę ir panevėžio savivaldybę reikalaudama padėti “ekranui”

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai (LPSK) kelia nerimą sudėtinga AB „Ekranas“ ekonominė ir socialinė situacija – įsiskolinimai bankams, energetikams, tiekėjams, savivaldybei – ir neaiški jos sureguliavimo  perspektyva.
 
Jeigu bankrutuos ši viena didžiausių, per 4 tūkst. darbuotojų turinti šalies įmonių, pasekmės bus skaudžios tiek šalies ekonomikai, tiek Panevėžio miesto vystymuisi. Tai neigiamai atsilieps ir su įmone susijusiems partneriams, o skaudžiausiai pasekmes pajus įmonės darbuotojai bei jų šeimos. Teigiama, kad žlugus AB „Ekranas“ nedarbas Panevėžyje padvigubėtų.


Profesines sąjungas stebina Vyriausybės, Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos abejingumas AB „Ekranas“ likimui. LPSK,  vienijanti per 100 tūkstančių profesinių sąjungų narių, palaiko AB „Ekranas“ profesinės sąjungos ir darbuotojų pastangas išsaugoti įmonę. Manome, kad Vyriausybė bei Panevėžio miesto savivaldybė privalo įsitraukti į AB „Ekranas“ krizės likvidavimą, pasiūlyti efektyvų tolesnių veiksmų planą, dalyvauti jį vykdant.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija rems galimas AB „Ekranas“ profesinės sąjungos narių ir darbuotojų protesto akcijas ir gausiai jose dalyvaus. Jei situacija nepagerės, LPSK nariai – 26 šakinės profesinės sąjungos – taip pat surengs atitinkamas palaikymo ir protesto akcijas.


Balandžio 21 dieną Panevėžyje prie savivaldybės profesinės sąjungos ketina surengti pirmąją masinę akciją, kurios tikslas – paraginti šalies ir miesto valdžią imtis priemonių apsaugoti miestą nuo socialinės krizės, kuri ištiktų miestą ir regioną, jei bankrutuotų AB „Ekranas“.


LPSK kviečia skubiai surengti Vyriausybės, miesto savivaldybės, AB „Ekranas“ savininkų ir vadovų, kreditorių atstovų, Pramonininkų konfederacijos ir profesinių sąjungų atstovų susitikimą, kuriame būtų priimti sprendimai krizei įveikti.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!