„ekrano“ darbuotojai prašo valdžios pagalbos, tačiau premjeras nežada jos suteikti

Prie Seimo piketuotojus aplankė Panevėžyje rinkti Seimo nariai Skirmantas Pabedinskas ir Julius Dautartas, jie ir įteikė panevėžiečių kreipimąsi Seimo Pirmininkui. Pareiškimų tekstus, skirtus Vyriausybei ir Prezidentui, piketuotojams teko bendrąja tvarka įteikti bei įregistruoti šių įstaigų priimamuosiuose.


Pasak Radioelektronikos pramonės profsąjungų organizacijų federacijos pirmininko Janušo Lebedevo, valstybė turi padėti įmonei, kuri vis dar pelningai dirba, moka darbuotojams atlyginimus. „Bendrovė per metus valstybei sumoka 50 mln. litų mokesčių,- sakė jis,- tai rodo, kad ji įgali grąžinti ir skolas“. Gausiai susirinkusiems žurnalistams tą patį teigė ir „Ekrano“ laisvosios profesinės sąjungos pirmininkė Liucija Mikulėnienė: „Mes neprašome išmaldos, mes galime užsidirbti pinigų ir juos atiduoti. Pavyzdžiui, paskutinį 2005 metų ketvirtį „Ekranas“, sėkmingai dirbdamas ir mokėdamas žmonėms algas, grąžino 100 mln. litų skolų “.


Kaip sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius, balandžio antroje pusėje vyks profsąjungų ir Vyriausybės derybinių grupių susitikimas, kuriame jis dar kartą primins Premjerui „Ekrano“ problemą bei sužinos jo nuomonę dėl darbuotojų prašymo suteikti bendrovei valstybės garanto paskolą.


L.Mikulėnienė sakė, kad ir Panevėžio miesto meras pakvietė susitikti balandžio 7 d. bei aptarti susidariusią situaciją bendrovėje. Bendrovės darbuotojų kreipimesi į aukščiausius šalies vadovus teigiama, jog kas trečias Panevėžio gyventojas vienaip ar kitaip susijęs su bendrove. „Ekrane“ dirba per 4 tūkst. darbuotojų, dukterinėse įmonėse – apie vieną tūkst. Be to, bendrovėje dirba 566 socialiai remtinų šeimų tėvai.


Tuo tarpu premjeras ir ūkio ministras teigia, kad negalima suteikti valstybės garanto „Ekrano“ paskolai, praneša interneto portalas „Delfi“.


Pasak ministro pirmininko Algirdo Brazausko, „Ekrano“ gamyklos problemos svarstomos jau keletą mėnesių, ir, pasak jo, buvo imtasi visų priemonių joms spręsti.


„Deja, jokiems ūkio subjektams su valstybės garantija jokių paskolų neduodama. Mes neturime teisės šito daryti, tai yra europiniai reglamentai ir mes turime jų laikytis“, – Seime dėl „Ekrano“ noro gauti paskolą su valstybės garantija sakė ministras pirmininkas.


www.lprofsajungos.lt, www.DELFI.lt, www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!