Profsąjungininkų susitikime su seimo pirmininku svarstyta lietuvos geležinkelių reorganizacijos problema

Pasak Seimo pirmininko, Lietuvos geležinkelių sektorius yra gyvybiškai svarbus mūsų šalies ekonomikai, reikšmingas socialiniu požiūriu.


Geležinkelininkų federacijos pirmininkas Remigijus Brazauskas interneto portalui www.lprofsajungos.lt sakė, kad susitikimu jis labai patenkintas, nes Seimo pirmininkas geranoriškai ir objektyviai svarstė Lietuvos geležinkelių reorganizacijos problemą.


Seimo pirmininkas ir Lietuvos geležinkelių profsąjungų atstovai aptarė socialinę Lietuvos geležinkeliuose dirbančių žmonių padėtį, geležinkeliečių požiūrį į svarbiausius Lietuvos geležinkelių sistemos laukiančius iššūkius.


A.Paulauskas pabrėžė matantis tris pagrindinius Lietuvos geležinkelių laukiančius iššūkius: ES direktyvų susijusių su geležinkelio sektoriumi įgyvendinimą, Lietuvos geležinkelių, kaip reikšmingos sudėtinės transporto infrastruktūros dalies, sujungimą su kitų ES šalių geležinkeliais ir efektyvaus keleivių vežimo geležinkelio transportu paslaugų sektoriaus sukūrimą.


Seimo Pirmininkas akcentavo, kad šiuos klausimus sprendžiančių įstatymų projektams Seime bus skiriamas prioritetinis dėmesys, o jų įgyvendinimą bus siekiama užtikrinti aktyvia parlamentine kontrole.


„Įgyvendindami Europos Sąjungos direktyvas dėl geležinkelių sektoriaus turime vadovautis geriausia ES šalių praktika, o gindami Lietuvos ekonominius ir socialinius interesus, turime racionaliai pasinaudoti šių direktyvų suteikta veiksmų erdve“, – sakė parlamento vadovas.


Lietuvos geležinkelio sektoriuje šiuo metu dirba apie 11 tūkstančių darbuotojų.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!