A.černiauskas kritiškai įvertino užsitęsusį triukšmą dėl „krekenavos vokelio”

Pasak A.Černiausko, tai nėra tas skandalas, kuriam profsąjungos turi rodyti išskirtinį dėmesį. Žymiai didesnė problema yra, kad 25 proc. Lietuvos ekonomikos yra šešėlinė. Profesinės sąjungos nuolat skanduoja, jog kovai su tuo valstybė turi imtis komplekso priemonių, jos siūlo įvairius būdus – didinti minimalų atlyginimą, įvertinti darbo vietas, sumažinti darbo apmokestinimą, kuris yra vienas iš didžiausių ES, tačiau baisiausia, pasak pirmininko, kad valstybinės institucijos nepadeda šioje kovoje.


„Kartą mokesčių inspekcijai esam net nurodę įmonę, kur visi darbuotojai gauna minimalų atlyginimą, o visa kita – vokeliuose,- prisiminė A.Černiauskas,- tačiau gavome atsakymą, jog jeigu jie viduje taip susitarė, vadinasi taip ir turi būti.“


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko nuomone, skandalas „Krekenavos agrofirmoje“ iškilo tik dėl politinių priežasčių, nes įmonė priklauso Darbo partijos lyderiui, kuriuo nuolat domisi šalies žiniasklaida. „O visos visuomeninės organizacijos, kurios puolė padėti nuskriaustai moteriai, pasigavo vieną atvejį norėdamos parodyti, kad jos kažką veikia,- sakė jis.- Tegu jie 25 proc. Lietuvos dirbančiųjų, kurie gauna atlyginimus vokeliuose, skiria materialinę paramą“.


Anot A.Černiausko, išsprendus šį vieną atvejį, niekas nepasikeis, nes reikalinga priemonių sistema.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!