Vilniaus ugniagesiams bus grąžintas įsiskolinimas už darbą naktį

Primename, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovybė anksčiau vadovavosi jau atsistatydinusio savo viršininko Kazio Zulono įsakymu, kad papildomas atlyginimas už darbą nakties metu mokamas tik gaisro gesinimo metu. Jeigu nebuvo gaisro ar kitų gelbėjimo darbų, ugniagesiai gelbėtojai už darbą naktį negaudavo priemokos už naktinį darbą. Po šio Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įsakymo kiekvieną mėnesį ugniagesys gelbėtojas netekdavo apie 100 litų.


Pirmasis praėjusiais metais ledus pralaužė Ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Saulius Džiautas, laimėjęs bylą prieš departamentą Vilniaus apygardos administraciniame teisme, o departamento vadovybei šį teismo sprendimą apskundus aukštesnei instancijai, ir Vyriausiajame administraciniame teisme.


Ugniagesiams už naktinį darbą nemokėta du metus. Departamento vadovybė pasiūlė po liepos pirmosios likviduoti įsiskolinimą už vieną pusmetį, o po to, kas ketvirtį, savo darbuotojams grąžinti įsiskolinimą už likusį laikotarpį.


Pasak S.Džiauto, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją bei Vyriausybę, kad būtų skirtos papildomos lėšos šiam įsiskolinimui padengti.


„Tikimės, kad ir kitų Lietuvos miestų ugniagesiams gelbėtojams neprireiks teismuose bylinėtis dėl už darbą naktį negautų pinigų, o bus sutartas laikotarpis per kurį tarnybos įsiskolinimą galės grąžinti“, – teigia Ugniagesių gelbėtojų profsąjungų susivienijimo pirmininkas.


Skola Lietuvos ugniagesiams gelbėtojams už darbą naties metu siekia 6 mln. litų.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!