Naujas „lietuvos profsąjungų” numeris

Pirmasis puslapis siūlo skaitytojams tris naujas temas. Pirmoji – kontraversiškas Lietuvos (valdžios, profsąjungų, kairiųjų jėgų) požiūris į vasario 16 dieną Europos Parlamente įvykusį pirmąjį balsavimą dėl Paslaugų direktyvos projekto. Antroji tema  Švietimo darbuotojų profsąjungos vadovo  ir kandidato į LPSK pirmininko postą publikacija iš rengiamo jo straipsnių ciklo „Kas trukdo profsąjungų judėjimui Lietuvoje?” Dar viena pirmojo puslapio naujiena: tradicinį Optimijos Sysytės „šizovėms“ skirtą plotelį šį kartą užėmė skaitytojams dar nepažįstamas Artūras Plonutis.


Antrame- trečiajame „Konfederacijos” temai skirtuose puslapiuose – įprastinė „Atmintinė”, informacija apie „Achemos” ir jos partnerės „Klasco” profsąjungų  laimėtą pusmilijonį (lėšos iš projekto). Informaciją apie LPSK praturtina pranešimai apie skaudžias profsąjunginės narystės problemas bei paskirų šakų gyvenimą (Statybininkų suvažiavimas, Lengvosios pramonės profsąjungos vadybos sunkumai). Tradiciniame LŠDPS puslapyje – užsitęsęs šios profsąjungos karas su savanaudėmis savivaldybėmis ir paliaubos su naujo ministro R.Motuzo vadovaujama ministerija.


Viena iš numerio „vinių” ir šį kartą išlieka interviu su europarlamentaru V.J.Paleckiu: atsakydamas į redakcijos klausimus dėl galimybės Lietuvoje sukurti „švediškąjį” socializmą ir išsaugoti tautą, J.V.Paleckis mano, kad „galimi du Lietuvos ateities scenarijai”.


Artėjant dar vienai valstybinei šventei redakcija publikuoja dvi kontraversiškas medžiagas: LP apžvalgininkės Lidijos Šabajevaitės optimistinį komentarą „Pamąstymai tarp dviejų datų” ir iš kitos žiniasklaidos perspausdinamą straipsnį „Apie gaują, istorinę klaidą ir tėtušio pasakas”.


Tęsiamos pastoviosios rubrikos: konsultuoja teisininkė Jolanta Cinaitienė, mūsų  apžvalgininkas Jonas Žalys pateikia vėl pateikia profsąjungų  veiksmų kroniką “Trys savaitės”. Be to, baigiamas publikuoti studijinis Mariaus Dagio straipsnis „Streiko liberalizavimas- būtinas DK pakeitimas”.


Kitas numeris išeis kovo 25 dieną.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!