Ugniagesiai ragina vadovus susitikime įveikti tarpusavio susipriešinimą

LUGPSS įgaliotinių taryba nusprendė kreiptis į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovybę prašydama suorganizuoti miestų priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų vadovų bei LUGPSS įgaliotinių susirinkimą, kad būtų išvengta abiejų pusių šiuo metu tvyrančio nepasitikėjimo ir susipriešinimo.


Taip pat nutarta kreiptis į vidaus reikalų ministrą G.Furmanavičių, kad ugniagesiai būtų paskiepyti nuo erkinio encefalito, imtis veiksmų, kad būtų įvykdytas 2004 m. gruodžio 13 d. LR Konstitucinio teismo sprendimas, leidžiantis pareigūnams laisvai pasirinkti kitą papildomą darbą, jei nesikerta viešieji ir privatūs interesai, pradėti mokėti įsiskolinimai už darbą naktį bei siekti, kad nebebūtų pažeidžiama Konstitucinė teisė į teisingą apmokėjimą už darbą, kai dirbantys vienodą darbą ugniagesiai gelbėtojai (statutiniai ir dirbantys pagal darbo sutartis) gauna skirtingą atlyginimą.


Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo trečiąjį suvažiavimą nutarta surengti balandžio 22 dieną Kėdainiuose.



 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!