Lpsk viešas pareiškimas dėl informacijos apie profsąjungas pateikimo visuomenės informavimo priemonėse

Nesuprantama, kaip nė karto su profsąjungomis nesusitikę ir nuo realaus šių dienų profsąjungų judėjimo atitrūkę kai kurie visuomenės veikėjai kritiškai vertina profesinių sąjungų veiklą. Tačiau kuriant pilietinę visuomenę jų pagrindiniu uždaviniu turėtų būti profsąjungų, kaip vienos didžiausių pilietinės visuomenės interesų grupės, stiprinimas.


Per šešiolika nepriklausomos valstybės metų eilinį kartą Lietuvos gyventojams tendencingai formuojamas neigiamas profesinių sąjungų įvaizdis, kai tuo tarpu nemažoje dalyje įmonių yra susiklosčiusi pakankamai pozityvi bendradarbiavimo patirtis, pasirašomos kolektyvinės sutartys.


Profesinės sąjungos pakankamai sėkmingai atstovauja darbuotojų interesams: ruošiant ir priimant naują LR Darbo kodeksą, siūlydamos įvairias, darbuotojams palankias įstatymų pataisas ir teisės norminių aktų projektus ir atstovaudamos Lietuvos Respublikos Trišalėje taryboje bei komisijose. Tačiau tokia informacija piliečiams yra retai pateikiama.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija tikisi, jog profsąjunga „Solidarumas“ pajėgs skaidriai ir demokratiškai priimti sprendimus, labiausiai atitinkančius jos atstovaujamų narių valią ir taip užkirs kelią galimai klaidingiems įvykių interpretavimams, darantiems didelę žalą visam profsąjungų judėjimui Lietuvoje.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos Valdyba

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!