Pasipiktinusi siūlymais supaprastinti užsieniečių įdarbinimą

Artūro Černiausko, Profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko, teigimu, Darbo biržos siūlymas supaprastinti užsieniečių leidimų dirbti ir gyventi išdavimo tvarką ar net galimybė paklausiausių specialybių darbuotojams įvesti žaliąją kortelę turi būti pateiktas svarstyti ir Trišalei tarybai.


Profesinių sąjungų konfederacijos nuomone, darbdaviai aukštos kvalifikacijos darbuotojus gali išlaikyti tik keldami jų atlyginimus ir taip pristabdyti lietuvių migraciją į Vakarų Europos šalis. Tačiau darbdaviai ieškodami pigesnės darbo jėgos kitose šalyse gali sukelti dar didesnę Lietuvos darbuotojų migracijos bangą.


Pasak A.Černiausko, didelė darbuotojų migracija jau sukėlė įtampą Lietuvos darbo rinkoje. Prarandami aukštos kvalifikacijos specialistai, o kartu ir mokesčių bei socialinio draudimo įmokų mokėtojai, be kurių sunkiai įsivaizduojama Lietuvos ūkio plėtra.


„Trūkstant darbo jėgos, būtina išnaudoti visas Lietuvos darbo rinkos galimybes, tai – darbingo amžiaus šalies gyventojų perkvalifikavimas, o ne pigesnės darbo jėgos paieškos kitose valstybėse“, –  teigia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!