„mažeikių naftos“ profsąjunga gali imtis kraštutinių priemonių

„Mėnesinį atlyginimą prašome pakelti 10 procentų, o darbuotojui einant atostogų, išmokėti dar ir papildomą mėnesinį atlygį kaip sveikatos atgavimo pašalpą”, – siūlymą konkretizavo AB „Mažeikių nafta“ profesinės sąjungos pirmininkė Virginija Vilimienė.


Pasak jos, minėti reikalavimai nėra nekorektiški, nes „Mažeikių nafta“ nuolat dirba pelningai (per devynis šių metų mėnesius ji uždirbo 776 mln. litų).


Tačiau bendrovės darbuotojų atlyginimų augimas nuo šalies darbo užmokesčio augimo vidurkio per 2003-2005 metus atsiliko 17,5 procentų. Per pastaruosius metus algos buvo pakeltos iki 2 procentų, tačiau ne visiems darbuotojams.
 
Profsąjungos pirmininkės teigimu, trišaliame susitarime, kurį prieš keletą metų pasirašė kompanija „Williams“, Vyriausybė ir profesinė sąjunga, numatyta, jog „Mažeikių naftai“ kelis metus iš eilės dirbant pelningai turi būti sudaromas premijų planas. Tokius įsipareigojimus perėmė ir „Yukos“.  
 
Dėl darbuotojų atlyginimų V.Vilimienė artimiausiu metu kalbėsis su bendrovės generaliniu direktoriumi Paul Nelson English ir pateiks konkrečius reikalavimus. Profsąjungos pirmininkės teigimu, jei nebus kompromisų ir konkrečių sprendimų, bus svarstoma galimybė imtis kraštutinių priemonių.


Šiuo metu profesinės sąjungos iniciatyva yra renkami AB „Mažeikių nafta“ darbuotojų parašai, ar jie prireikus sutiktų dalyvauti akcijose.


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!