Seime diskutuota apie pedagogų algas

Pasak R.Motuzo, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žadėjo rasti lėšų priemokoms tiems, kurie sumažėjus darbo krūviui neteks dalies atlyginimo. Be to, su Švietimo darbuotojų profsąjungos pagalba pavyko gauti lėšų, kad apmokėjimas už dar vieną valandą būtų pridėtas ne nuo kitų metų rugsėjo, bet jau nuo sausio mėn.


„Atlyginimų kėlimas turi būti logiškas ir gerai apgalvotas, todėl ministerijai būtina atsižvelgti į arčiausiai mokytojų esančią ir didelę patirtį turinčią organizaciją“ – teigė A.Bružas. Jis paragino naująjį darbo apmokėjimą įvesti greičiau nei per 8 metus.


Mokyklų vadovų asociacijos prezidentas pabrėžė mokyklų vadovų didžiausią problemą – iškreiptą darbo krūvį. Pagrindiniam – vadybiniam darbui direktoriai turi vis mažiau ir mažiau laiko, nes norėdami gauti padoresnį atlyginimą turi turėti ir nemažai pamokų.


Seimo narys G.Steponavičius priekaištavo ministerijai, kad švietimas šalyje, deja, vis dar nėra prioritetinė sritis, tačiau ministras teigė, kad švietimo ministerijos biudžetas kitiems metams auga sparčiausiai.


Seimo komiteto Švietimo ir mokslo pakomitečio pirmininkas V.Simulikas reziumuodamas sakė, kad ir toliau bus siekiama bendradarbiauti ir pageidavo, kad kiti mokytojų atlyginimų kėlimo etapai nebūtų tokie chaotiški.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!