Profsąjungų diena: rokiškio profesinės sąjungos dirbs kartu

Profesinių sąjungų diena prasidėjo profsąjungininkų susitikimu su Rokiškio rajono meru E.Vilimu. Susitikime aptartos trišalio bendradarbiavimo mieste ir rajone galimybės bei planai tokį susitarimą pasirašyti.


Taip pat vyko konferencija, kurioje buvo diskutuojama apie socialinio dialogo vaidmenį, derinant darbdavio ir darbuotojų interesus. Joje dalyvavo ir pranešimus skaitė Darbo biržos, savivaldybės, darbdavių ir profesinių sąjungų atstovai.


LPSK kartu su Rokiškio profesinėmis sąjungomis surengė diskusiją, kurioje gvildeno su kokiomis problemomis susiduria profsąjungų judėjimas. Rokiškio profsąjungų vadovų nuomone, labiausiai trūksta profesinių sąjungų vienybės ir glaudesnio bendradarbiavimo, etatinių profsąjungų pirmininkų apskrityse.


Kaip per kiekvienas profesinių sąjungų dienas vykusias įvairiuose Lietuvos miestuose taip pat ir Rokiškyje vyko tradicinė akcija – lansktinukų dalinimas gatvėse.
 
Profsąjungininkai aplankė AB „Rokiškio sūris“, kur su bendrovės darbuotojais bei vadovais ir kalbėjo apie socialinę partnerystę. Profesinių sąjungų atstovai  susitiko ir su UAB „Rokiškio apdaila“ darbuotojais. Šioje bendrovėje nėra veikiančios profsąjungos, todėl su darbuotojais daugiausia kalbėta apie profesinės sąjungos steigimą.


LPSK informacija 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!