Gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestis didės rudenį

Antrąjį medikų atlyginimų didinimo etapą aptarę PSD tarybos nariai akcentavo, kad didesnis dėmesys turi būti skirtas sveikatos paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimui, siekiant realių paslaugų įkainių, medikų darbo krūvio mažinimo bei subalansavimo.


„Sveikatos apsaugos ministerija vykdo įsipareigojimus medikams ir imasi visų priemonių siekiant užtikrinti gydytojų ir slaugytojų atlyginimų didėjimą. Didesnis sveikatos apsaugos sistemos finansavimas bei gydytojų ir slaugytojų darbo užmokesčio didinimas ir toliau išlieka vienu iš svarbiausių sveikatos apsaugos minsiterijos prioritetų“, – pabrėžė sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga.


Gegužės 3 dieną Vyriausybės, Seimo, medikų ir pacientų atstovų pasirašytame susitarime įsipareigota siekti, kad gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestis iki 2006 metų didėtų 50 procentų.


Pasak Sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Aldonos Baublytės, medikus vienijančios profesinės sąjungos 2006 metais gydytojų ir slaugytojų darbo užmokestį reikalaus didinti dar 30 procentų.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!