Profsąjunga kovai dėl atlyginimų prašo v.adamkaus paramos

Pasak profsąjungos pirmininko Artūro Navaičio, dar balandžio mėnesį prezidentūroje vykusiame susitikime V.Adamkus paragino Vyriausybę siekti susitarimo su darbo užmokesčio netekusiais valstybės tarnautojais ir pažadėjo tarpininkauti derybose. Susitikime dalyvavęs vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius apie tai privalėjo informuoti Vyriausybės vadovą.


„Deja, valdžios atstovai ir toliau ignoruoja teisėtus valstybės tarnautojų reikalavimus, nes jokios derybos neprasidėjo, negauta ir nei vieno pasiūlymo iš Vyriausybės dėl problemos sprendimo galimybių“, – teigia A.Navaitis.


Pernai gruodžio viduryje Konstitucinis Teismas pripažino, kad 2002 metų Vyriausybės nutarimu patvirtintos taisyklės, kai valstybės tarnautojų atlyginimams buvo taikomas indeksavimo koeficientas ir išmokamas mažesnis darbo užmokestis, negu priklauso už atliktą darbą, prieštarauja Konstitucijai.


Vidaus reikalų sistemos profesinės sąjungos duomenimis, nuo pavasario visų penkių apygardų administraciniams teismams skundus yra pateikę virš penkių tūkstančių pareigūnų, siekiančių atgauti pusantrų metų nemokėtą darbo užmokesčio dalį.



Kontaktinis asmuo:


Artūras Navaitis
Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkas
Tel. 8 5 2496460, 8 676 38552

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!