Pasirašytas trišalis susitarimas

Per dešimtmetį buvo surengti 83 Trišalės tarybos posėdžiai, kuriuose buvo apsvarstyta 500 socialinių-ekonominių klausimų, reguliariai buvo teikiamos išvados ir atskiros partnerių nuomonės Vyriausybei ir Seimui. Taryboje buvo svarstomi visi darbo įstatymų, draudimo, pensijų, įmonių veiklos ir kiti svarbūs visuomenei teisės aktų projektai. Taryboje taip pat buvo derinami minimalios mėnesinės algos ir socialinės paramos klausimai.


Vertindama veiklos dešimtmetį, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė pareiškė, jog dešimties metų bendradarbiavimas parodė, kad socialinė partnerystė visiškai pasiteisino kaip universalus ir efektyvus būdas derinti partnerių interesus, palaikyti socialinę santarvę, skatinti ekonominę bei socialinę pažangą.


Šiandien pasirašytas naujas Trišalės tarybos susitarimas nuo ankstesniojo skiriasi tuo, kad jame išskirti ir labiau detalizuoti prioritetai ir priemonės, kurių anksčiau nebuvo. Ministras Pirmininkas A.Brazauskas, pasirašęs susitarimą, tvirtino, kad svarbiausia, jog partneriai siektų įgyvendinti tuos prioritetus, o jų tarpusavio santykiai būtų grindžiami pasitikėjimo principais ir solidžiu elgesiu vienas kito atžvilgiu.


Labiausiai nusipelnę Trišalės tarybos veikloje asmenys buvo apdovanoti Ministro Pirmininko ir Socialinės apsaugos ir darbo ministrės padėkos raštais.


Šiandien taip pat pasirašytas profesinių sąjungų ir darbdavių susivienijimų dvišalis susitarimas “Dėl darbų ir pareigybių vertinimo metodikos” taikymo įmonėse ir organizacijose.


LR Vyriausybės Spaudos tarnyba

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!